Redskins rest van seizoen zonder Hightower

Door

De nederlaag tegen de Carolina Panthers was niet het enige slechte nieuws wat de fans van de Washington Redskins de laatste dagen kregen te verwerken. Maandagavond werd bekend dat de Redskins het de rest van het seizoen zonder Tim Hightower moeten stellen. De running back scheurde in het duel tegen de Panthers zijn kruisband af in zijn linkerknie en is maanden uitgeschakeld.

Een enorme klap voor het team van headcoach Mike Shanahan. Hightower is de beste rusher van de Redskins en was dit seizoen al goed voor 321 rushing yards. De 25-jarige running back is bezig aan zijn eerste seizoen in de Amerikaanse hoofdstad. De vorige drie seizoenen kwam hij uit voor de Arizona Cardinals.

Zie hieronder hoe Hightower de blessure opliep:

Voor Shanahan zijn het sowieso zorgelijke tijden. In de laatste twee weken raakte hij vijf starters kwijt. Naast Hightower kan de headcoach voorlopig ook geen beroep doen op onder meer quarterback Rex Grossman en receiver Santana Ross. Grossman kampt met een longontsteking, terwijl Ross een operatie aan zijn hand onderging.

De resultaten vallen ook tegen de laatste weken. Tot aan de vijfde week, waarin de Redskins een bye hadden, zagen de cijfers er prima uit. Met drie zeges uit de eerste vier wedstrijden leek er een goede start in te zitten, maar na twee nederlagen, tegen de Eagles en de Panthers, is de sfeer omgeslagen.

,,We moeten onze rug rechten en nu laten zien hoe we echt in elkaar zitten,” liet Shanahan zondag weten. ,,De blessure van Hightower is zeker een klap voor ons, maar het levert voor andere jongens nu ook kansen op. Het is aan hen om het nu te laten zien.”

Ook leuk om te lezen