Red Sox wachten nog steeds op eerste zege

Door

De Boston Red Sox, één van de grote favorieten voor de World Series, maken een dramatische opening van het seizoen mee. Nadat ze tegen de Texas Rangers al ‘gesweept’ waren, bleken ook de Cleveland Indians driemaal op rij te sterk voor de ploeg van manager Terry Francona. Donderdag bleek een nipte 1-0 zege genoeg voor de Indians.

In Cleveland moest Jon Lester zich revancheren voor een slechte eerste start tegen de Rangers (5.1 IP, 5 ER en 0 K’s) en de Red Sox aan hun eerste win helpen.

Fausto Carmona was de pitcher voor de Indians en ook hij had wat goed te maken. Op Opening Day kende hij een dramatische start van het seizoen tegen de White Sox (3 IP, 10 ER en 5 K’s). Aan hem was dus de taak om de Indians te helpen naar een sweep tegen de Red Sox.

Beide pitchers domineerden de slagmensen van de tegenstander in de eerste innings. Lester gooide in zeven shut-out innings 9 keer drie slag en kreeg slechts drie honkslagen tegen.

Carmona kreeg in even veel innings slechts twee honkslagen tegen, gooide vier keer drie slag en kreeg net als Lester geen enkel punt tegen.

Het verschil in de wedstrijd werd gemaakt door een heel erg goed uitgevoerde squeeze play van de Indians. Met Adam Everett op het derde honk legde Asdubral Cabrera, die een dag eerder ook al een belangrijk aandeel had in de overwinning, een perfecte suicide squeeze bunt neer: 1-0.

Indians closer Chris Perez pakte zijn tweede save – mede dankzij een slimme play van veteranen Everett en Orlando Cabrera, die Darnell McDonald betrapten op het iets te enthousiast ronden van het tweede honk voor de laatste nul van de wedstrijd.

De Red Sox zijn nu twee keer gesweept (0-6) en hebben de lastige taak om dit weekend hun eerste wedstrijden te gaan winnen tegen de New York Yankees, die de tegenstander zijn in de home opener van de Sox.

Vanavond om 8 uur Nederlandse tijd is het eerste duel met als starters John Lackey en Phil Hughes. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN America.

Foto: images.teamtalk.com

Ook leuk om te lezen