Dure thuisnederlaag Rangers

Door

Op de dag dat de ijshockeywereld een grote klap kreeg te verwerken in verband met het overlijden van E.J. McGuire, de vicepresident van scouting van de NHL, liepen de New York Rangers tegen een pijnlijke nederlaag aan. In de thuiswedstrijd tegen de Atlanta Thrashers gingen de Rangers namelijk hard onderuit; 0-3.

New York is samen met de Buffalo Sabres en Carolina Hurricanes in een hevige strijd verwikkeld om de laatste twee play-offplaatsen in de Eastern Conference. Door deze nederlaag tegen een ploeg waar niets meer voor op het spel stond, blijven de Rangers op de achtste plek staan met twee punten voorsprong op de Hurricanes, maar die hebben nu wel een wedstrijd minder gespeeld. Hierdoor heeft New York plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand.

De Rangers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar het gecreëerde overwicht leverde geen doelpunten op. Deze vielen in de tweede periode wel aan de andere kant. Binnen een tijdspanne van vijftien scoren wisten de Thrashers zelfs twee keer het net te vinden via Rob Schremp en Andrew Ladd.

Vroeg in de derde periode zorgde Eric Boulton voor de definitieve beslissing. Na een snelle uitbraak scoorde hij de 3-0 door een pass van Johnny Oduya zodanig van richting te veranderen dat Rangers-goalie Henrik Lundqvist was geklopt.

Wat New York ook probeerde, het lukte het team van coach John Tortorella donderdagavond niet een doelpunt te maken. Hierdoor is het nu dus afhankelijk van de prestaties van andere teams.

Door deze nederlaag doemt hetzelfde rampscenario als vorig seizoen weer op. Ook toen zouden de Rangers verzekerd zijn van de play-offs als zij hun laatste twee wedstrijden zouden winnen.

Toen ging de laatste wedstrijd tegen de Philadelphia Flyers echter na een shootout verloren, waardoor de Rangers dus waren uitgeschakeld en de Flyers uiteindelijk doorstoomden naar de Stanley Cup-finale.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Rangers en de Thrashers:

Ook leuk om te lezen