Ross scoort 51 Toronto-punten, toch verlies tegen Clippers

Toronto Raptors v Milwaukee BucksWederom een krankzinnige avond vol persoonlijke hoogtepunten in de NBA. Was het gisteren nog Carmelo Anthony die met 62 punten een monsterscore liet noteren, vannacht was het Terrence Ross die de statistiekenrijtjes opvulde: 51 punten maakte de Toronto Raptor tegen de Los Angeles Clippers. Een evenaring van het clubrecord van Vince Carter. Het was echter niet genoeg voor de zege. De Clippers vertrokken met een 126-118 zege in dit ware spektakelstuk.

Ross beleefde een avond om nooit te vergeten. De sfeer in de Air Canada Centre had veel weg van een play-offwedstrijd. Halverwege het vierde kwart vonden de Clippers het genoeg. De schotkracht van JJ Redick was de Canadezen te machtig. Eerder al had Jamal Crawford de thuisploeg ernstige schade toegebracht. Hij scoorde een seizoensrecord met meeste punten van de bank, namelijk 37. Daarnaast deelde hij ook nog elf assists uit, waaronder dit juweeltje op Griffin.

Door de late wederopstanding van de Clippers ging de wedstrijd voor de Raptors met 126-118 verloren. Toch zal het goede gevoel overheersen bij de fans. Een korte opsomming van de records die Ross evenaarde of verbrak en een fijne dunk:
ross gif

Tip-Off
Kevin Durant keerde na een wedstrijd afwezigheid weer terug bij de Oklahoma City Thunder – en dat hebben de Philadelphia 76ers geweten ook. Hoewel de wedstrijd lange tijd gelijk op ging, liet KD zien waarom hij wellicht degene is die dit seizoen de MVP-bokaal omhoog mag houden. Met zijn vijfde triple-double uit zijn carrière (tweede van het seizoen) rekende OKC met 103-91 af met de Sixers. De teller stopte op 32 punten (12/17 FG), veertien rebounds en tien assists. Bij de Sixers was het Thaddeus Young die bijna een triple-double scoorde met dertien punten, tien rebounds en acht steals.

Three Point Play
* De koploper in de NBA, de Indiana Pacers, hebben voor de tweede keer in een paar dagen flink op hun broek gekregen. De wisselvallige Denver Nuggets maakten hun reputatie waar van reuzendoder en versloegen Paul George en co met 109-96. Het gat werd geslagen in het tweede kwart. Dat wonnen de Nuggets met 33-18, waardoor de achterstand bij rust al negentien punten was. De Pacers brachten die achterstand nog wel grotendeels terug, maar in het vierde kwart was het verzet gebroken. Wilson Chandler was met 25 punten de grootste boosdoener. Faried was dat voor PG24.
faried gif
* De Portland Trail Blazers hebben na 44 wedstrijden al evenveel wedstrijden gewonnen als vorig jaar in het hele seizoen. De 114-105 overwinning tegen de Minnesota Timberwolves brengt ze naar 33-11, terwijl de Wolves weer onder .500 zakken bij 21-22. Kevin Love had met slechts vier uit twaalf geraakte schoten een middelmatige avond. Kevin Martin trok met dertig punten de kar bij de T-Wolves. De streak van LaMarcus Aldridge kwam ten einde. Hij scoorde 21 punten en zes rebounds, terwijl zijn productie in de voorgaande zes wedstrijden waanzinnig veel hoger was.

* De herboren Memphis Grizzlies rekenden genadeloos af met de worstelende Houston Rockets. Als team raakten de Rockets slechts 37 procent van hun schoten – en daardoor is de 81-99 nederlaag een logisch gevolg. Houston scoorde in elke categorie minder dan de Grizzlies, behalve de categorie waar je het niet wilt: turnovers. Elk kwart werd bovendien verloren. Na een moeizame start van het seizoen sluipt de Grit ’n Grind-ploeg langzaam omhoog in de Western Conference. Voor Houston was het de tweede nederlaag op rij en wederom scoorden ze niet veel punten.

Stat of the Night
Terrence Ross: 43 MIN, 51 PTS, 9 REB, 1 ASS, 1 STL, 3 TO, 16/29 FG, 10/17 3PM, 9/10 FT

Wederom meer dan vijftig punten afgelopen NBA-avond. Het was alweer een tijdje terug.

Beleef zelf hoe het is om te dunken. Ben McLemore neemt het op met zijn Google Glasses

En wederom is het de Washington Wizards niet gelukt om boven de .500-grens uit te komen.

Giannis Antetokoumpo slaat die bal even tot Griekse Tzatziki
giannis gif
Als je bij Taco Bell werkt verwacht je niet bij buitenkomst op een poster gezet te worden

Die Chamberlain, die kon best aardig ballen.

En zo ziet Greatness er in slowmotion uit

De Bulls deden het dit keer zuinigjes tegen de Bobcats: 89-87.

Blinde scheidsrechters, een veelgehoord verwijt langs de velden. Will Smith en Metta World Peace bundelden hun krachten en maakten deze trailer van een film die niet komt.

En misschien wel het belangrijkste nieuws: Justin Bieber mag na zijn dronken autoritje gewoon bij de Miami Heat-games blijven komen kijken. Dat wilde Micky Arison, hoge pief bij de verdedigend kampioen, toch maar even op Twitter melden.

Chicago Bulls (22-21) Charlotte Bobcats (19-27) 89-87
Los Angeles Clippers (31-15) @ Toronto Raptors (22-21) 126-118
Oklahoma City Thunder (35-10) @ Philadelphia 76ers (14-30) 103-91
Houston Rockets (29-17) @ Memphis Grizzlies (22-20) 81-99
Atlanta Hawks (23-20) @ Milwaukee Bucks (8-35) 112-87
Indiana Pacers (34-9) @ Denver Nuggets (21-21) 96-109
Washington Wizards (21-22) @ Utah Jazz (15-29) 101-104
Minnesota Timberwolves (21-22) @ Portland Trail Blazers (33-11) 104-115