Ravens rekenen ook af met Cardinals, Seahawks verslaan Steelers

Door

Lamar Jackson vs Arizona Cardinals

Na overwinningen in week 1 waren de Baltimore Ravens en Seattle Seahawks ook een maatje te groot voor hun opponenten in week 2. Respectievelijk de Arizona Cardinals en Pittsburgh Steelers moesten het onderspit delven. Verder boekten de Dallas Cowboys een plichtmatige overwinning op de Washington Redskins en trokken de Titans tegen de Colts nipt aan het langste eind. De Buffalo Bills wonnen voor de tweede week op rij in Metlife Stadium door de gehavende New York Giants te verslaan. 


LAMAR JACKSON TREKT UITSTEKEND WEEK 1-OPTREDEN DOOR

Arizona Cardinals @ Baltimore Ravens | 17 – 23


Na een geweldig optreden tegen de Miami Dolphins waarmee Lamar Jackson zijn criticasters de mond snoerde, moesten de Cardinals er in week 2 aan geloven. Het waren niet dezelfde grote, dubbele cijfers als tegen de Dolphins (59 – 10), maar Baltimore was ook een maatje te groot voor Arizona. Net zoals het duel tegen Miami was dit een must win. Met twee eerste wedstrijden tegen de Dolphins in hun rebuild en de nummer laatst van 2018 moesten de Baltimore Ravens het seizoen 2-0 beginnen. Het was niet zo spectaculair als in week 1, maar de run stops van de defense en de onhoudbare rushing en passing plays van Jackson waren genoeg voor de winst.

De Cardinals defense lijkt echter de Baltimore offense enigszins gekraakt te hebben. Door het Lamar Jackson moeilijk te maken om veel te rennen, werd het geen shootout als tegen de Dolphins. Desondanks kwam Arizona kwaliteit tekort om Jackson écht te stoppen. Hij had wederom een sterke dag, zowel in passing (24/37 voor 272 yards) als rushing (16 voor 120 yards) en was daarmee eigenhandig verantwoordelijk voor de tweede winst van de Ravens.

Aan de andere kant van de bal gooide de quarterback ook een sterke wedstrijd. Rookie Kyler Murray (25/40 voor 349 yards) wist zijn receivers goed te vinden in de Cardinals pass first offenseLarry Fitzgerald (5/11 voor 104 yards) en Christian Kirk (6/8 voor 114 yards) waren zijn favoriete targets. Het meest hoopgevende voor de Cardinals was dat Murray dit deed onder hevige druk van de Ravens pass rush. Hij kreeg drie sacks en negen quarterback hits te verduren. Zodra Murray echter de redzone of een third down bereikte was de Baltimore defense genadeloos. Hij moest genoegen nemen met drie field goals en was slechts in staat om 2/11 third downs om te zetten in first downs. Nadat de Cardinals binnen drie punten van de Ravens kwamen, waren ze niet meer in staat om aanvallend een vuist te maken.

Uiteindelijk was het de agressiviteit van Baltimore die het duel op slot deed. Met ruim drie minuten te gaan op 3rd & 11 op de eigen 44-yard line gingen de Ravens niet voor clock management. Lamar Jackson ging diep en maakte een 41-yard pass naar rookie wide receiver Marquise Brown. Een exemplarische play voor hoe de Ravens zich dit seizoen willen profileren in de NFL: agressief en onvoorspelbaar.


STEELERS WETEN OOK NIET TE WINNEN VAN SEATTLE SEAHAWKS

Seattle Seahawks @ Pittsburg Steelers | 28 – 26


Na in week 1 met 33 – 3 te zijn afgeschminkt door de New England Patriots wisten de Pittsburgh Steelers het duel met de Seattle Seahawks ook niet om te zetten in winst. Het was een overwinning die voor de Seahawks met horten en stoten tot stand kwam. Ondanks twee turnovers en tien penalty’s waren offense en defense in staat om de zwalkende Steelers van zich af te houden. Vooral de defense liet duidelijk van zich horen. Met 26 punten tegen lijkt het geen sterk optreden, maar een groot deel van de eigen punten was te danken aan goed defensief spel. De eerste twee drives van Pittsburgh leidden tot three-and-outs en tot aan het derde kwart waren de Steelers niet in staat tot drives langer dan 50 yards.

De Seahawks offense had in het begin van de wedstrijd problemen met de sterke Pittsburgh pass rush. Quarterback Russell Wilson (29/35, 300 yards, 3 touchdowns) kreeg vier sacks te verduren in de eerste helft, maar na goede aanpassingen gebeurde dit in de tweede helft niet meer. De scores lieten een vergelijkbaar patroon zien. In de eerste helft maakten de Seahawks slechts één touchdown. In de tweede helft was de Seattle offense goed voor drie touchdowns.

Voor de Steelers had het seizoen niet slechter kunnen beginnen. In week 1 hadden ze niks in te brengen tegen de Patriots in in week 2 kwamen ze in eigen huis net tekort tegen de Seahawks. Daarbij komt ook nog eens dat zowel quarterback Ben Roethlisberger als running back James Conner met blessures het veld moesten verlaten. Het enige lichtpuntje was dat tweedejaars back-up quarterback Mason Rudolph een zeer solide vervanger bleek (12/19, 112 yards, 1 interception, 2 touchdowns). Helaas moesten Vince Williams en Sean Davis ook door blessures voortijdig het duel verlaten. De Steelers kunnen de wonden gaan likken en moeten komend weekend van de 49ers zien te winnen om het seizoen nieuw leven in te blazen.


OVERIGE DUELS


Dallas Cowboys @ Washington Redskins | 31 – 21

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans | 19 – 17

Buffalo Bills @ New York Giants | 28 – 14

Coverfoto: Mitch Stringer/USA Today Sports

1 Reactie
  1. Erwin Konings 4 jaar ago

    Euhmmm, de colts hebben toch echt gewonnen van de titants…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen