Rangers winnen stadsderby in New York

New York Rangers v New York Islanders

De stadsderby tussen de New York Rangers en New York Islanders was doelpuntloos na zestig minuten en dat mocht een klein wonder heten. Beide ploegen raakten meermaals de buizen van het doel, maar er waren extra minuten nodig om het duel te beslissen. Dan Girardi zou het duel uiteindelijk winnen voor de Blueshirts: 1-0.

Het duel draaide vanaf het begin om het keeperswerk van Henrik Lundqvist en Evgeni Nabokov, al kreeg vooral Lundqvist veel grote kansen te verwerken. Dat lukte hem echter wonderwel en vooral een magistrale reflex in de eerste periode op een schot van Matt Moulson trok de aandacht.

In de tweede periode kantelde de wedstrijd even naar de Rangers, maar de ploeg uit Manhattan wist zich geen raad met de energieke aanval van de Islanders, die het momentum opnieuw naar zich toe trokken. In de derde periode gingen zestien minuten voorbij zonder ook maar een enkele schot op doel door de bezoekers. Na enkele hachelijke momenten voor de beide doelen en een late powerplay voor de Rangers bleef het duel echter doelpuntloos in de reguliere speeltijd, omdat ook de Islanders niet tot scoren kwamen.

De held van de avond werd uitgerekend verdediger Dan Girardi (foto), die met minder dan negentig seconden te spelen in overtime de prachtige game winner binnenschoot na een subtiele assist van Derick Brassard. De 1-0 overwinning voor de Rangers is een uiterst belangrijke voor de stand – ze slaan een gaatje met de gevreesde negende plek – en Henrik Lundqvist’s eerste shutout van het seizoen.