Preview: Dodgers tegenover Wainwright in cruciale NLCS Game 3

Door

Division Series - Pittsburgh Pirates v St Louis Cardinals - Game Five0nlcs150Vannacht om 02:00 uur Nederlandse tijd spelen de St. Louis Cardinals en de Los Angeles Dodgers Game 3 in de National League Championship Series. De eerste twee wedstrijden werden vrijdag en zaterdag in St. Louis gespeeld en beide gewonnen door de thuisploeg. De serie verplaatst zich nu naar Los Angeles, waar de Dodgers geconfronteerd worden met wat lijkt op een must-win om nog uitzicht te houden op de World Series. Eén probleem: de Cardinals zetten ace Adam Wainwright op de heuvel.

Big game, big Wain
Hoewel ook Michael Wacha in topvorm verkeert is er geen enkele starter waar de Cardinals zo veel vertrouwen in hebben als Adam Wainwright. Waino opende de NLDS tegen Pittsburgh met een ijzersterk optreden waarin hij in zeven innings slechts een run toestond en deed er voor de beslissende Game 5 in de serie nog een schepje door een complete game te gooien en opnieuw maar een run op te geven. De Cardinals ontdeden zich op die manier met 3-2 van de Pirates en met twee overwinningen was Wainwright duidelijk de grote man.

Atlanta Braves v Los Angeles Dodgers - Game ThreeTwijfels: HanRam en Ethier
Alsof het nog niet lastig genoeg is om tegenover een ijzersterke en goed uitgeruste Adam Wainwright te staan kampen de Dodgers ook nog eens met fysieke problemen. Bovenop spelers die al voor langere tijd uitgeschakeld zijn, zoals Josh Beckett, Chad Billingsley en Matt Kemp, dreigen ook Hanley Ramirez en André Ethier Game 3 aan zich voorbij te moeten laten gaan. HanRam was tot nu toe verantwoordelijk voor zes binnengeslagen runs in vijf wedstrijden dit Postseason, terwijl Ethier – als een van de weinigen bij de Dodgers – goede career numbers heeft tegenover Wainwright. Ethier sloeg drie dubbels en twee homeruns tegen de ace van de Cardinals.

Oppan Ryu-style!
Aan defensieve zijde zetten de Dodgers maandagavond in op een van de revelaties van dit seizoen: de Koreaanse werper Hyun-Jin Ryu. De vaak wat dromerig ogende werper, die de Koreaanse popartiest PSY tot zijn vriendenkring mag rekenen, beleefde met een 3.00 ERA en een 14-8 record een prima debuutseizoen voor Los Doyyers. Vooralsnog weet Ryu dat niveau niet mee te nemen naar het Postseason. In Game 3 van de NLDS werd de Koreaan weggemept door de Atlanta Braves. Door vroeg ingrijpen van manager Don Mattingly bleef het aantal runs toen beperkt tot vier, en de Dodgers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 13-6. Vier runs opgeven tegenover Wainwright zou de Dodgers in de NLCS echter fataal kunnen worden.

Enig voordeel voor Ryu is wel dat zijn enige eerdere confrontatie met de Cardinals uitstekend verliep. De Koreaan gooide toen zeven innings waarin hij slechts een onverdiende run toestond, en de Dodgers wonnen die wedstrijd met 5-1. Wainwright verloor juist zijn enige duel tegen de Dodgers dit seizoen.

NLCS Game 3: St. Louis Dodgers (Adam Wainwright) @ Los Angeles Dodgers (Hyun-Jin Ryu) begint om 02:00 uur Nederlandse tijd.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Joep 11 jaar ago

    Hopelijk gaan de Dodgers het toch nog redden. Ik heb tickets voor de World Series games 3, 4 en 5 die worden gespeeld in Dodger Stadium en zou flink balen als het niet doorgaat. Go Dodgers !!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen