Geen pensioen, wel onbetaald verlof voor Big Z

Door

Zijn handschoen ligt echt nog niet definitief opgeborgen in de kluis. Niet dat Carlos Zambrano zijn werkmateriaal snel nodig heeft. Voor het heethoofd van de Chicago Cubs wacht nog geen pensioen, wel een maand onbetaald verlof.

Big Z is op de DL gezet. Alleen staan deze D en L voor iets anders dan de gebruikelijke disabled list, namelijk de disqualified list.

Na zijn vroegtijdige vertrek vrijdag in de wedstrijd tegen de Atlanta Braves en daarna het ontruimen van z’n locker komen hem op een straf van 30 dagen te staan. Een maand komt hij niet in actie en naar z’n salaris kan hij in deze periode ook fluiten.

Dat maakte general manager Jim Hendry van de Cubs zaterdag bekend. ,,Zijn acties van vrijdag waren ondraaglijk. Dit was de meest strenge straf die we konden afdwingen zonder dat we hem laten gaan”, zegt hij over handelen van het enfant terrible van de Cubs.

Het optreden van Zambrano zorgde voor een smet op het Atlanta Braves-feestje voor oud-manager Bobby Cox. Big Z kon vertrekken nadat hij twee ballen net iets teveel inside had gegooid naar Chipper Jones. Zijn frustraties had hij niet meer onder controle. De 30-jarige Venozolaan had al 5 homeruns om z’n oren gehad. Hendry heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de Braves.

Erger nog vindt de GM dat de explosieve Zuid-Amerikaan zijn teammaten heeft laten stikken. Na de 10-4 nederlaag was Zambrano met de noorderzon vertrokken; incluis al zijn spullen. Terwijl even later de berichten binnensijpelden dat de pitcher zijn laatste wedstrijd had gespeeld.

,,Dat was heel schadelijk voor zijn medespelers. Er is niets ergers dan weglopen bij je ploeggenoten en aankondigen dat je met pensioen gaat”, is de harde les van Hendry.

Casey Coleman neemt de plaats van Big Z over in de rotatie. Woensdag start de van Triple-A Iowa overgekomen rechtshander tegen de Houston Astros.

Foto: cbc.ca

Ook leuk om te lezen