Dodgers terug in series, ontcijferen Wainwright

Door

St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers - Game Three0nlcs150De Los Angeles Dodgers hebben vannacht met 3-0 van de St. Louis Cardinals gewonnen en hebben zich daarmee teruggevochten in de NLDS. Grote man voor de Dodgers was Hyun-Jin Ryu. De starter liet in zeven innings slechts drie honkslagen toe en versloeg daarmee Cardinals ace Adam Wainwright. Wainwright moest twee punten toestaan.

Puig
Die punten werden in de vierde inning gescoord. Adrian Gonzalez sloeg een double met Mark Ellis op het tweede honk voor de openingsscore. Na een ground-out voor Andre Ethier sloeg Yasiel Puig een triple, waardoor Gonzalez kon scoren.

In de achtste inning sloeg Hanley Ramirez, die met een gebroken rib speelde, nog een ‘insurance run’ en bracht hij daarmee de eindstand op het bord. Carl Crawford kwam over de thuisplaat. Of toch niet? (wij denken van wel)

Jansen
Het was de eerste voorsprong voor de Dodgers in deze serie en dus ook de eerste kans voor een save voor Nederlander Kenley Jansen. Zoals zo vaak dit jaar had hij totaal geen problemen en hij wierp een ‘one-two-three inning’.

Door de overwinning staat de best-of-seven series op 2-1.

On Deck
Game 3 ALCS (22.00 NL-tijd)
Boston Red Sox (Lackey) @ Detroit Tigers (Verlander)
De series staat 1-1

Game 4 NLCS (02.00 NL-tijd)
St. Louis Cardinals (Lynn) @ Los Angeles Dodgers (Nolasco)
Cardinals leiden series met 2-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen