Predators trekken stand gelijk

Na twee wedstrijden in Canada vertrekken de Vancouver Canucks en Nashville Predators met een 1-1 tussenstand naar Nashville voor de volgende twee confrontaties. Uiteraard zijn de Predators hier bijzonder blij mee, want zij slaagden er dus in om een uitwedstrijd bij de grote favoriet te winnen.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat de Predators met een goed resultaat zouden vertrekken uit Vancouver. Ondanks een groot overwicht voor de bezoekers kwam de thuisploeg vroeg in de tweede periode op voorsprong. Nadat de Predators de puck niet uitverdedigd kregen, gingen Alexandre Burrows en Ryan Kessler op het doel van Pekka Rinne af. Door goed samenspel gaven zij de drie aanwezige verdedigers geen kans en schoot Burrows uiteindelijk raak.

Nashville bleef hierna de wedstrijd domineren, maar steeds stuitte het op de wederom uitstekende Vancouver-goalie Roberto Luongo. Zoals wel vaker hield hij zijn team lang op de been, maar één minuut voor het einde van de wedstrijd werd hij toch nog gepasseerd.

Op het moment dat Rinne het ijs verliet voor een extra aanvaller, schoot Ryan Suter vanachter het doel op goal. Met wat fortuin verdween dit schot via de ongelukkige Luongo in het doel en dwong Nashville dus alsnog verlengingen af.

In de eerste helft van overtime toonde Rinne aan een meer dan uitstekende goalie te zijn. Met verschillende prachtige reddingen, waaronder een snoekduik waarmee hij Kevin Bieksa van een bijna zekere goal afhield, zorgde hij ervoor dat de Predators in een stunt konden blijven geloven.

En deze stunt kwam er uiteindelijk ook. Nadat beide teams in de eerste verlenging niet tot scoren waren gekomen, sloegen de mannen van Barry Trotz na een kwartier in de tweede verlenging keihard toe. Na een knappe aanval was het uiteindelijk Matt Halischuk die de puck in de kruising schoot en Luongo daarmee kansloos liet.