Pineda blinkt uit met zestien strikeouts

Door

Michael Pineda

De New York Yankees presteren erg goed tot nu toe. Met twintig overwinningen in de eerste 32 wedstrijden staat de ploeg op de eerste plaats in de American League East. Gisteren won de ploeg opnieuw. Pitcher Michael Pineda blonk uit.

De werper noteerde zestien keer drie slag in zeven innings. Verder gooide hij geen enkele keer vier wijd. De enige earned run die hij tegen kreeg was een homerun van J.J. Hardy in de tweede inning. De Yankees wonnen uiteindelijk met 6-2 van de Baltimore Orioles.

Op een rijtje
* Pineda is de eerste pitcher van de Yankees met minstens zestien strikeouts zonder ook maar één keer vier wijd te noteren. De laatste MLB-pitcher die het deed was Johan Santana op 19 augustus 2007;
* Hij is de enige werper met zestien strikeouts en geen walks in minder dan acht innings;
* De werper is de tweede rechtshandige pitcher van de Yankees met minimaal zestien keer drie slag in één wedstrijd. David Cone deed het op 23 juni 1997 tegen de Detroit Tigers.

Pineda is dit seizoen erg goed bezig. De werper startte tot op heden zeven wedstrijden, waarvan hij er vijf won. Daarnaast noteerde hij een ERA van 2.72 en 54 strikeouts.

Bryce Harper
Bryce Harper blijft maar uitblinken. De outfielder van de Washington Nationals sloeg gisteren weer twee honkslagen in vier slagbeurten en noteerde één run en één RBI. In de laatste vier wedstrijden was Harper goed voor zes (!) homeruns, dertien binnengeslagen punten en acht runs.

Felix Hernandez
Felix Hernandez noteerde gisteren zijn tweeduizendste strikeout uit zijn carrière. De Seattle Mariners wonnen uiteindelijk met 4-3 van de Oakland Athletics. Het was alweer de zesde overwinning voor de ace dit seizoen. King Felix heeft een ERA van 1.85.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen