Phillies vakkundig langs Marlins

Door

Als een ploeg fouten genadeloos afstraft, dan weet je dat je met een topteam te maken hebt. Nadat de Florida Marlins in de achtste inning de deur op een kier zetten, trapten de Phillies deze vervolgens vakkundig in.

Ryan Howard kwam op het eerste honk doordat leftfielder Logan Morrison liep te rommelen. De stevige eerste honkman van de Phillies stond na een hit van Ben Francisco en een ground van Raul Ibanez op het derde kussen met één man uit. De logische sac fly van Carlos Ruiz was genoeg voor 3-2.

Closer Jose Contreras maakte het karwei voor de winnaar van de World Series in 2008 vervolgens strak af. Hij pakte zijn derde save van het prille seizoen. Daarmee revancheerden de Phillies zich voor de 4-3 nederlaag van vrijdag in eigen stadion. Gisteren kwamen de nummer 1 (Phillies) en 2 (Marlins) van de National League East niet in actie vanwege de regen.

Op voorhand leken de Phillies tegen pitcher Anibal Sanchez de beste papieren te hebben. De 26-jarige had een record van 3-7 in 11 starts in het Citizens Bank Park Philadelphia. En erg gelukkig begon hij ook ditmaal niet.

De tweede slagman Placido Polanco knuppelde de bal direct de tribune in. Daarna zette Sanchez Jimmy Rollins en Ryan Howard op de honken. Dat leverde nog één punt op voor de Phillies. Uiteindelijk lukte het Raul Ibanez een rbi bij te schrijven. Op zijn infield hit wist de snelle Rollins, die inmiddels het derde honk had gestolen, de thuisplaat te bereiken.

Na deze stroeve start ging het verder crescendo met de Marlins-werper. Hier en daar moest hij nog een honkslag toestaan, maar het was duidelijk dat Sanchez zijn ritme had gevonden. Zo stuurde in de 5 volgende innings bijvoorbeeld 8 Phillies met drieslag terug naar de dug-out en kreeg nog maar 4 honkslagen tegen.

Pas in de zesde slagbeurt konden de bezoekers aanvallend een vuist maken op het werpen van Cole Hamels. Mede door 4 hits kwamen zij ook op het scorebord. Omar Infante scoorde het eerste punt voor de Marlins op een klap van Mike Stanton. Diezelfde Stanton zorgde iets later voor de tweede run op een opofferingsslag van Logan Morrison. De man die twee slagbeurten later onbedoeld de nederlaag van zijn ploeg inleidde.

Foto: thearchnemesis.com

Ook leuk om te lezen