Cy Young Award voor Jake Arrieta en Dallas Keuchel

Door

CNtHc0wXAAARjUK

De twee beste startende werpers van het seizoen 2015 heten Jake Arrieta en Dallas Keuchel. Arrieta won de National League Cy Young Award ten koste van Clayton Kershaw en Zack Greinke. Keuchel liet David Price en Sonny Gray achter zich in de stemming voor de American League Cy Young Award.

Arrieta was lights out voor de Chicago Cubs en vooral in de tweede seizoenshelft met een 0.75 ERA na de All-Star break (laagste in MLB historie). Op 30 augustus gooide Arrieta tegen de Los Angeles Dodgers de eerste no-hitter uit zijn loopbaan.

Naast de Cy Young Award wonnen de Cubs ook de Manager of the Year Award (Joe Maddon) en Rookie of the Year Award (Kris Bryant). Alleen de Chicago White Sox in 1983 kregen dit eerder voor elkaar, per ESPN Stats & Info.

Een domper voor de Dodgers die met Kershaw (8.6 fWAR en 300+ strikeouts) en Greinke (1.66 ERA en 45 2/3 innings zonder een run tegen) naast het net visten.

Dallas Keuchel
Naast Mike Scott en Roger Clemens is Keuchel de derde speler van de Houston Astors die een Cy Young Award wint. De 27-jarige linkshandige werper gooide de meeste innings in de American League (232) en eindigde op respectievelijk een tweede en derde plaats met een 2.48 ERA en 6.1 fWAR.

Keuchel, onverslaanbaar in eigen huis met een 15-0 record, groeide uit tot de ace van de Astros en dat leverde hem zelfs de rol van startende werper op in de 2015 MLB All-Star Game. In de AL Wild Card Game domineerde The Beard tegen de New York Yankees.

Hij boezemde vooral angst in met zijn sinker (een bal die op het laatste moment naar beneden duikt) wat resulteerde in een 61,7 groundball percentage.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen