Perkins maakt succesvolle rentree voor Celtics

Kendrick Perkins had de laatste zeven maanden geknokt om terug te komen van een zware knieblessure en op de dag dat hij zijn comeback ging maken tegen de Cleveland Cavaliers kreeg hij een beetje last van zijn nek. Perkins was zo verheugd over zijn rentree dit seizoen dat hij de avond voor de wedstrijd niet had kunnen slapen.

Nadat starter Semih Erden al vroeg twee fouten aan zijn broek kreeg betrad Perkins het parket van de Garden met nog acht minuten te gaan in het eerste kwart. De supporters verwelkomden de center met een staande ovatie. Een minuut later kreeg Perkins de pass inside van Ray Allen en maakte de score af terwijl er een fout op hem werd gemaakt.

Het waren zijn eerste minuten sinds zijn knieblessure in wedstrijd zes van de NBA Finals. Perkins noteerde zeven punten, zes rebounds en drie assists in de 112-95 overwinning op de Cavaliers die voor de achttiende keer op rij een wedstrijd verloren. ,,Het voelde goed om weer op het veld te staan,” zei Perkins na afloop.

Coach Doc Rivers was tevreden met het optreden van zijn center. ,,Verdedigend was hij geweldig vanaf de eerste minuut. Vooral in de communicatie. Je hoorde hem en Kevin Garnett het team neerzetten in de verdediging en dat maakt ons juist zo goed.” Paul Pierce maakte al van zijn 24 punten in de eerste helft en Ray Allen voegde daar 18 punten aan toe om zo de Celtics te helpen na de nederlaag afgelopen zaterdag tegen de Washington Wizards

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Cavaliers en de Celtics.