Penguins en Senators nemen 2-1 voorsprong

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders - Game Three

De Pittsburgh Penguins hebben met een 5-4 overwinning na overtime een 2-1 voorsprong genomen in de serie tegen de New York Islanders. De thuisploeg had eigenlijk meer verdiend.  De Ottawa Senators gingen ruim lang de Montreal Canadiens, de thuisploeg won met 1-6 en nam zo een 2-1 voorsprong in de serie.

Islanders betere ploeg

Net als in de tweede wedstrijd, hadden de New York Islanders eigenlijk de gehele wedstrijd de overhand. Ook net als in de tweede wedstrijd, hadden de Islanders na één periode een onverdiende achterstand. Twee dagen eerder stond het 1-3 in Penguins-voordeel, deze maal stonden de Penguins dankzij twee powerplay-goals (Iginla, Kunitz) in 19 seconden tijd en een tip in van Pascal Dupuis met 3-2 voor. Matt Moulson en Casey Cizikas hadden de Islanders eerder nog een 0-2 voorsprong gegeven.

In periode twee lieten de Penguins verbetering van het spel zien, maar de 4-2 die dit opleverde van defenseman Douglas Murray was nog steeds niet verdiend te noemen. De zoektocht van de Islanders naar goals kende in de derde periode meer succes. Eerst maakte Kyle Okposo met een hele mooie shorthanded goal op aangeven van Frans Nielsen 4-3 en John Tavares bracht de Islanders met de 4-4 in elk geval een overtime.

Sidney Crosby was in de powerplay erg belangrijk. Na acht minuten spelen forceerde hij een penalty bij Islanders-defenseman Brian Strait en stelde in die powerplay Chris Kunitz in staat om met zijn tweede treffer de Penguins naar een 2-1 voorsprong in de serie te schieten.

Pageau schittert in verhitte rivaliteit

De Ottawa Senators boekten een ruimte 1-6 zege in eigen huis. Opvallend daarin was de rol van rookie Jean-Gabriel Pageau. De rookie center verloor tegen de Canadiens een tand bij het maken van het winnende doelpunt en deed daar nog twee goals bij voor een hattrick. De wedstrijd stond daarnaast bol van de tijdstraffen. Beide teams behaalden samen 210 strafminuten in deze wedstrijd, waarvan 14 majors voor fighting en 8 game misconducts. De gebeurtenissen in game 1 en 2, zoals de hit van Erik Gryba ten opzichte van Lars Eller, hebben de rivaliteit tussen beide teams duidelijk aangewakkerd en met de 2-1 voorsprong voor de Senators staan er dus in elk geval nog twee pittige confrontaties tussen de Canadiens en de Senators op het programma.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen