Patriots en Jets zijn weer vrienden

Door

De spelers van de New York Jets en de New England Patriots komen elkaar dit weekend tijden de Pro Bowl weer tegen op het speelveld. Maar in tegenstelling tot het voorbije seizoen spelen ze nu niet tegen, maar met elkaar.

Twee weken nadat de Jets de play-offwedstrijd wonnen tegen de Patriots maken spelers van beide teams deel uit van de AFC All-Stars.

Voorafgaande aan het laatste play-off duel tussen beide ploegen was er veel ophef ontstaan over de woordenwisseling tussen spelers en coaches van beide ploegen. Die is nu verdwenen.

Patriots-coach Bill Belichick heeft de eer om het team uit de AFC te coachen. De coaches van het verliezende team in de divisonal play-offs worden aangewezen als coach van het team van hun divisie in de Pro Bowl.

Over de spanningen tussen New York en New England had hij het volgende te zeggen: ,,Er is hier veel wederzijds respect tussen alle spelers en coaches. Zelfs al spelen we wekelijks tegen hen, dit is een moment waarop het echt leuk is hen te coachen en de spelers een keer bij je in de ploeg te hebben en eens geen gameplan te moeten maken tegen hen. Ze helpen ons nu te winnen.”

De rivaliteit tussen de Jets en de Patriots blijft uiteraard staande, maar voor en na het seizoen wordt dat even aan de kant geschoven. Patriots-offensive guard Logan Mankins en Jets-offensive tackle D’Brickashaw Furgeson staan naast elkaar in de offensive line. Darrell Revis en Devin McCourty, beiden cornerbacks van respectievelijk de Jets en de Patriots, trainen samen. Revis: ,,Op en naast het veld komen we overeen, er is niets persoonlijks. Ik hou niet van dat ‘ik haat de Patriots’ ding, alles is hier in orde.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen