Cleveland Browns leggen linebacker Jackson voor vijf jaar vast

Door

De Cleveland Browns hebben een overeenkomst bereikt met middle linebacker D’Qwell Jackson. De verdediger, die als free agent het nieuwe seizoen zou beginnen, kon terugkijken op het beste seizoen uit zijn carrière, en werd daar door het team voor beloond met een vijfjarig contract met een waarde van 42,5 miljoen dollar. Volgens de eerste berichten is 19 miljoen dollar van dit bedrag gegarandeerd.

Jackson speelt sinds 2006 in de NFL, en heeft al die jaren de kleuren van Cleveland verdedigd. In 2011 wist hij met 158 tackles, waarvan 116 solo, 3.5 sacks en 3 fumble recoveries verschillende persoonlijke records neer te zetten. De linebacker bevind zich momenteel op het hoogtepunt van zijn carriere, en zou onder geen enkele omstandigheid Cleveland verlaten. Als het team geen overeenstemming had weten te bereiken dan had het team hem ongetwijfeld met de franchise tag nog voor een seizoen behouden. Echter, een nieuw contract voor vijf jaar garandeert het team dat één van hun beste verdedigers ook de komende jaren in het oranje bruin te zien zal zijn.

Jackson speelde college football voor de University of Maryland, en werd in 2006 in de tweede ronde van de draft gekozen. In zijn NFL carriere heeft de linebacker 552 tackles gemaakt waarvan 6.5 sacks, en staan er ook vijf intercepties op zijn naam.

Door het contract kunnen de Browns overwegen de franchise tag op een andere speler te plaatsen. Kandidaten daarvoor zijn runningback Peyton Hillis en kicker Phil Dawson.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen