NHL Deadline Trade Update – [LIVE BLOG]

Door

Welkom op onze Sport Amerika NHL Trade Deadline live blog. Het systeem is simpel. Tussen de [haakjes]  vindt je ’t tijdstip, daarachter vind je ’t team en wat zij opgeven en dan het andere team en wat zij opgeven. We zetten de belangrijkste speler of prospect als eerste. Als een sterspeler dus voor drie andere spelers wordt gehaald, dan uiteraard de topnaam en zijn ploeg eerst. Verder is ’t allemaal hartstikke vanzelfsprekend, uiteraard komen we morgen met een uitgebreide samenvatting én je kunt ook alles volgen via onze vaste Twitterhashtag #SportAm.

Belangrijkste vraag van de dag: Gaat Columbus superster Rick Nash (foto) wel of niet on the move naar een van de topploegen in de league?

 • [15:00] Wij zijn live. Het Canadese televisiestations TSN en Sportsnet zijn live met hun jaarlijkse TradeCentre en NHL Deadline show en Twitter is nu al on fire. Er zijn nog géén officiële trades of transacties te melden.
 • [15:30] Nog altijd geen trades, maar de Washington Capitals hebben center Nicklas Backstrom op de long-term injury list geplaatst. Hierdoor wordt zijn cap hit tijdelijk geschrapt – tot hij weer kan spelen, uiteraard – en hebben de Capitals enkele miljoenen extra ruimte vandaag. Het is niet duidelijk of zij daadwerkelijk dicht bij een trade zijn.
 • [16:15] TSN meldt dat Rick Nash vandaag zeer waarschijnlijk niet getrade gaat worden. Andere geruchten zijn Andrei Kostitsyn van Montreal naar Nashville, Johnny Oduya van Winnipeg naar New York Rangers en Paul Gaustad van Buffalo en P.A. Parenteau van de NY Islanders zijn beide vooralsnog te halen voor een 1st round pick. The countdown continues!
 • [16:45] De deal is rond voor Andrei Kostitsyn. De Wit-Russische wingers wordt in Nashville herenigd met zijn broer Sergei. Daarvoor krijgen de Montreal Canadiens een 2nd round draft pick in 2013 terug en de 5th round conditional pick, vergeven bij de trade van Hall Gill, krijgen de Canadiens terug.
 • [17:45] Het is bijna lunchtijd aan de westkust en de meeste trades vinden plaats in de laatste uren. Zo ook dit jaar? Het is een akelig stille deadline. We blijven ’t op de voet volgen!
 • [18:00] Of ’t betekent dat Shea Weber ook van de markt is weten we nog niet, maar Nashville GM David Poile laat weten dat UFA defenseman Ryan Suter definitief niet getrade zal worden vandaag. Predators willen dit jaar all-in voor een Cup run en zullen de jonge Amerikaan hard nodig hebben.
 • [18:01] Waiver claims binnen: Brad Staubitz (re-entry waivers) van Minnesota naar Montreal, Grant Clitsome van Columbus naar Winnipeg. Die laatste trade geeft Jets ruimte qua verdedigers, dus verwacht dat Johnny Oduya nu eerder getrade zal worden. Er lagen voor hem meerdere deals op tafel.
 • [18:45] Mike Commodore is door de Tampa Bay Lightning verkregen van de Detroit Red Wings. Zij krijgen in ruil daarvoor een 7th round conditional pick. De Canadese defense is aan het einde van het seizoen een unrestricted free agent.
 • [18:50] Komt ’t nu dan eindelijk op stoom? Edmonton Oilers traden Tom Gilbert naar Minnesota Wild in ruil voor Nick Schultz. Beetje raadselachtige trade, want beide zijn 29-jarige verdedigers met gemiddeldes van circa 20 punten per seizoen. Schultz was alternative captain voor de Wild. [Extra 19:35]: Woede bij Wild, waar Schultz tijdens training moest vernemen dat hij getrade was terwijl ’t op Twitter al bekend was en teamgenoten hem per se wilden houden. Dat Gilbert naar Wild betekent dat de Wild deze zomer zijn oude universiteitsmaatje UFA Ryan Suter kunnen binnenhalen is momenteel geen pleister op de wonden.
 • [19:15] Teams als Boston en de New York Rangers zijn actief op zoek. Carolina’s UFA Bryan Allen zal niet worden getrade, volgens TSN willen de Hurricanes Jaroslav Spacek wel vandaag nog traden.
 • [19:45] Keith Aulie (22) speelt per direct voor de Tampa Bay Lightning. Hij komt over van de Toronto Maple Leafs, voor de verdediger krijgen de Maple Leafs Carter Ashton terug. De power forward werd in 2009 nog als 29ste gedraft.
 • [19:55] Daniel Winnik, T.J. Galiardi en 2012 7th round pick naar San Jose Sharks, Colorado Avalanche krijgt Jamie McGinn, Mike Connelly en Michael Sgarbossa.
 • [20:00] Matt Gilroy vertrekt bij de Tampa Bay Lightning voor verdediger Brian Lee, die afkomstig is van de Ottawa Senators. Alweer een verdediger voor de Lightning dus, die tot dusverre de meeste tegendoelpunten kregen in de NHL.
 • [20:02] Sami Pahlsson van Columbus Blue Jackets naar Vancouver Canucks voor Taylor Ellington en twee 4th round picks.
 • [20:18] Johnny Oduya verhuist van de Winnipeg Jets naar de Chicago Blackhawks. Zij waren naarstig op zoek naar een extra verdediger. Die hebben zij verkregen door een 2nd round pick en een 3rd round pick in 2013 in te leveren.
 • [20:30] Insiders melden dat situatie in Columbus rond Rick Nash absurde vormen aan neemt. Nash wil weg, o.a. Rangers, Leafs en Sharks zijn all-in, maar is het te laat?
 • [21:00] DEADLINE! En om maar meteen met de deur in huis te vallen: Columbus bevestigt dat Rick Nash NIET getrade is. Er zullen echter nog wel trades worden gemeld zolang niet alles is afgehandeld.
 • [21:12] New York Rangers met een kleine trade. Zij halen tough guy verdediger John Scott van de Blackhawks in ruil voor hun 2012 5th round pick.
 • [21:18] De Boston Bruins hebben Greg Zanon binnengehaald. Tegenover zijn komst staat het vertrek van Steve Kampfer naar de Minnesota Wild.
 • [21:20] Buffalo Sabres traden Paul Gaustad en een 4th round pick naar de Nashville Predators voor hun 1st round pick.
 • [21:25] Toronto Maple Leafs sturen Dale Mitchell naar de Anaheim Ducks voor Mark Fraser.
 • [21:29] Brian Rolston en Mike Mottau verhuizen samen naar de Boston Bruins. De New York Islanders kregen voor het duo een duo minor-league spelers terug. Dat zijn Yannick Riendeau en Marc Cantin.
 • [21:37] Beter laat dan nooit: Vancouver Canucks sturen Cody Hodgson en Alexander Sulzer naar de Buffalo Sabres in ruil voor Zach Kassian en Marc-André Gragnani. Buffalo krijgt de gewenste jonge center, Vancouver kan vooruit met de harde werker Kassian die hun line-up de benodigde grind zal geven.
 • [21:55] Dit moet de allerlaatste van de avond zijn: verdediger Sebastien Erixon van de Vancouver Canucks naar Anaheim Ducks in ruil voor winger Andrew Gordon.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Olafselier 11 jaar ago

  Nog wat in petto vd leafs Jules?

  • Jules 11 jaar ago

    Zoals je kunt zien, alleen een minor league trade. Geen blockbuster, dat is eigenlijk alleen Vancouver en Buffalo zoals je ziet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen