Parker leidt Spurs naar tweede zege op Lakers

1recap1play

* De Lakers kwamen er vannacht weer niet aan te pas tegen de Spurs. LA bleef in San Antonio lange tijd aardig bij, mede dankzij een beter schotpercentage dan in het eerste duel duel (45% om 41%), maar ook de Spurs schoten efficiënter met 51% om 38%. De 102-91 zege was dan ook meer dan verdiend. Morgen is wedstrijd nummer drie in het Staples Center, een must-win uiteraard voor LA, al lijkt een zege, laat staan een comeback in de series op dit moment toch echt te veel gevraagd voor de Kobe-loze Lakers. [kijk recap hier]

* Tony Parker was de onbetwiste man van de wedstrijd. Voor rust speelde de point guard van de Spurs matig (vier punten), maar de tweede helft was er een om in te lijsten. De Fransman scoorde maar liefst 15 punten in het derde kwart en eindigde uiteindelijk met 28 punten en zeven assists. Hij lijkt dus volledig hersteld van zijn enkelblessure. Dat belooft wat voor de rest van de play-offs.

* Door het wegvallen van Kobe moeten de Lakers noodgedwongen meer een beroep doen op Steve Blake. Die wil nog wel eens knullig de bal verliezen. Gelukkig voor hem heeft Kobe een tweetpauze ingelast tijdens de duels van de Lakers.