NBA Recap (80): Rose (winst) en Melo (verlies) terug van blessures

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 80.

Atlanta Hawks at Chicago Bulls 79-90

MVP Derrick Rose keerde eindelijk terug na zijn rugblessure en hij leidde zijn Bulls meteen naar de zege tegen een rivaal in het Oosten, de Atlanta Hawks. De Bulls waren ‘on fire’ van bij de start en speelden een geweldig eerste kwart (17-35). De Hawks, die na Al Horford nu ook Marvin Williams moesten missen, konden zich nooit herpakken en liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Rose was goed voor 23 punten en zes assists in zijn comeback.

NJ Nets at NY Knicks 100-92

De Knicks konden na enkele wedstrijden superster Carmelo Anthony terug opstellen. Maar ondanks een team zonder blessures konden de Knicks niet zegevieren tegen de buren uit New Jersey, en dat door een fenomenale Deron Williams. Het eerste kwart was gelijkopgaand maar het tweede en het derde waren volledig voor de Nets. Ze wonnen die twee kwarts met 64-43. Williams was goed voor liefst 38 punten, waaronder acht driepunters, en ook nog zes assists. Hij maakte gebruik van de nog onervaren Jeremy Lin als verdediger. Anthony maakte slechts elf punten in zijn return.

Orlando Magic at Milwaukee Bucks 93-90

Met een maximum verschil van zeven punten tussen beide teams kan je spreken van een spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Het verschil na het eerste kwart was twee punten, na het tweede kwart één punt en na het derde kwart opnieuw één punt. De Magic waren echter beter in het vierde kwart en konden na een driepunter van Ryan Anderson en vrijworpen van Jameer Nelson de overwinning pakken, ondanks talloze pogingen van de Bucks in de laatste seconden. Dwight Howard was de beste man op het veld, hij tekende voor 28 punten en zestien rebounds.

Memphis Grizzlies at Houston Rockets 93-97

De Houston Rockets blijven het goed doen dit jaar en ze klopten divisie rivaal Memphis na een erg spannende wedstrijd. De eerste helft was voor de Rockets want bij de rust leidden ze met 54-58, na een entertainende pot basketball. De Grizzlies konden de stand na het derde kwart echter gelijktrekken dus het vierde kwart was beslissend. En daarin waren de Rockets net iets beter en efficiënter, door vooral Kyle Lowry en Courtney Lee want zij maakten zo goed als alle punten voor Houston. Lowry was topscorer met 24 punten en Lee eindigde met 22 punten.

Boston Celtics at Dallas Mavericks 73-89

Het was een ‘clash’ van twee ontzettend ervaren teams maar dat leverde niet bepaald een mooie wedstrijd op. De Celtics misten naast Kevin Garnett nu ook Rajon Rondo en dat was te merken op het veld. De Mavericks speelden geduldig en liepen gestaag weg. Aan het begin van het vierde kwart was de voorsprong van de verdedigend kampioen al zeventien punten. Vooral verdedigend waren de Mavs pure klasse. Dirk Nowitzki had wederom een goede dag en was goed voor 26 punten en zestien rebounds.

New Orleans Hornets at OKC Thunder 93-101

Zoals verwacht, pakten de Thunder vrij makkelijk de overwinning thuis tegen de Hornets. Durant en zijn team scoorden liefst zestig punten in de eerste helft en lieten er slechts 38 maken. In de tweede helft speelden de Hornets veel beter maar de zege was al lang weg. Durant en Westbrook scoorden allebei 31 punten, en maakten er dan maar een show van.