Packers ten koste van Bears naar Super Bowl

De Green Bay Packers hebben zich als eerste gekwalificeerd voor de Super Bowl 2011. Dankzij een 21-14 overwinning op de Chicago Bears, de grote rivaal van de Packers, zullen de Packers voor het eerst sinds 1998 weer mogen strijden om de Super Bowl.

Packers-quarterback Aaron Rodgers was uitstekend op dreef in de eerste helft met een touchdown pass op James Starks en een zelf binnen gelopen touchdown. Het duurde daarna tot het vierde kwart voordat de thuisploeg wat terug kon doen via een touchdown van Chester Taylor.

Hierna leek er weer een echte wedstrijd ontstaan totdat Packers- B.J. Raji een interception plaatste op een bal van Bears-quarterback Caleb Hanie. Hij bracht hiermee de score op 21-7 en de strijd leek daarmee gestreden.

Echter, binnen 1,5 minuut scoorden de Bears weer een touchdown via Earl Bennett en zodoende had thuisploeg nog iets meer dan vier minuten om nog een overtime eruit te halen.

Dit gebeurde uiteindelijk niet, omdat met nog minder dan een minuut op de klok, wederom een pass van Hanie werd onderschept door Sam Shields en hiermee de wedstrijd gespeeld was.

Hanie was de vervanger van de geblesseerde startende quarterback Jay Cutler. Deze werd gedurende de wedstrijd vervangen door Todd Collins. Deze voldeed echter niet en zodoende traden de Bears het laatste gedeelte van de wedstrijd aan met derde keus Hanie. Die presteerde verdienstelijk in pas zijn zesde NFL wedstrijd, maar het bleek niet genoeg voor een plaats in de Super Bowl op 6 februari.

Zie hier de samenvatting van de strijd om de NFC titel tussen de Packers en de Bears.