David Ortiz over World Series: ‘Ik ben hiervoor geboren’

Door

World Series - Boston Red Sox v St Louis Cardinals - Game FiveDe 37-jarige David Ortiz mag dan wel aan zijn zeventiende seizoen bezig zijn in de MLB, de slugger van de Boston Red Sox weet de bal nog altijd goed te raken. Goed? Senor Octubre mist bijna geen pitch in de World Series tegen de St. Louis Cardinals, slaat 11-uit-15 van het veld met een (onwerkelijke) .733/.750/1.267 statline. “We noemen hem niet voor niets Cooperstown”, aldus teamgenoot David Ross over Ortiz.

0worldseries600

“Hij is de verpersoonlijking van een superster en een ideale teamgenoot”, zei Red Sox’ pitcher Jon Lester na de 3-1 overwinning in Game 5 van de World Series. Ortiz ging 3-uit-4 aan slag met een RBI en zette een nieuw clubrecord door in de Fall Classic negen keer op rij veilig op het honk te komen. En vergeet niet zijn peptalk in de dugout in Game 4. Lester: “Je kunt van hem niet meer vragen, zowel binnen als buiten het veld.”

MLB Tonight over David Ortiz in de World Series:

Als je kijkt naar spelers met minimaal tien slagbeurten in de World Series, dan moet Ortiz alleen Billy Hatcher van de Cincinnati Reds voor zich dulden met beter cijfers (.750 slaggemiddelde en .800 on-base percentage in 1990).

Big Papi slaat nu .476 van het veld in zijn World Series-carrière (2004, 2007 en heden). Het beste van spelers met minimaal 50 slagbeurten in de World Series. De hoofdrolspeler zelf had er wel een logische verklaring voor. “Ik ben hiervoor geboren.”

Hier een heat map van Ortiz in de 2013 World Series:

De Red Sox kunnen woensdag in Fenway Park de World Series veroveren. En ‘Cooperstown’ weet maar al te goed wat er op het spel staat. “Ik wil die derde ring.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen