Onrust bij de Seahawks, Wilson niet zwart genoeg?

Door

San Diego Chargers v Seattle Seahawks

Het gaat niet goed bij de huidige Super Bowl kampioen. De Seattle Seahawks staan op een 3-3 record, spelen niet naar behoren en werkten vorige week Percy Harvin weg omdat ‘hij niet in het team paste’. Het hele gedoe krijgt vandaag een nieuwe wending, nadat Bleacher Report’s Mike Freeman meldde dat er tweespalt heerst bij de kampioenen.

De dynamiek tussen Harvin en Wilson was niet om over naar huis te schrijven, zo bevestigen enkele bronnen aan Freeman. Wilson zou te betrokken en meegaand zijn met de leiding van de Seahawks. Daarnaast zou hij niet altijd genoeg verantwoordelijkheid nemen voor zijn fouten. Opvallend is echter dat hier ras aan gekoppeld wordt. Volgens sommige spelers zou Wilson ‘niet zwart genoeg zijn’.

This is an issue that extends outside of football, into African-American society—though it’s gotten better recently. Well-spoken blacks are seen by some other blacks as not completely black. Some of this is at play.

Dat er iets serieus mis is bij de Seahawks, was na de trade van Harvin wel duidelijk. Marshawn Lynch liet zich eerder al niet heel handig uit op twitter en zou dan ook bij het kamp van Harvin hebben behoord.

Ondertussen mag Harvin zich niet in de media uitlaten over de hele situatie. Wat er daadwerkelijk gaande is in Seattle zal nog onduidelijk blijven, maar er lijkt slechts één oplossing die de problemen voorlopig kan sussen: winnen.

foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen