MLS: Ongeslagen Impact verslaat NY Red Bulls

Montreal Impact zijn bezig aan uitstekende seizoenstart. In eigen huis wonnen de Impact met 1-0 van het grote New York Red Bulls. In de veertiende minuut was het Marco Di Vaio die de enige goal van de avond maakte. De Italiaanse goaltjesdief werd zes keer afgevlagd voor buitenspel, maar die ene keer dat hij wel door de defensie heen kwam, leverde meteen de winnende treffer op. In het vervolg kreeg New York via de Braziliaan Juninho nog enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar de aanvallers van de Red Bulls hadden het vizier niet op scherp staan.

De Red Bulls, die zonder de geblesseerde Thierry Henry en afwezige Tim Cahill speelden, presteren dit seizoen nog niet naar verwachting en staan na de nederlaag na vier duels pas op twee schamele punten. De Canadese ploeg won voor de vierde keer op rij en voert de ranglijst in de Eastern Conference ruim aan met twaalf punten, vijf punten meer dan Colombos Crew.

Los Angeles Galaxy – Colorado Rapids, 1-0

De Galaxy zijn het seizoen ondanks het vertrek van David Beckham en de afwezigheid van Landon Donovan goed gestart. De ploeg uit Los Angeles is samen met Montreal als enige nog ongeslagen. De Galaxy waren in het eigen Home Depot Center een maatje te groot voor de Rapids, maar werden in de vijftigste minuut in het zadel geholpen door een elleboog van Drew Moor tegen Marcelo Sarvas in het strafschopsgebied. Een rode kaart en een penalty waren het gevolg en de Rapids kwamen deze tegenslag niet meer te boven.

DC United – Columbus Crew, 1-2

New England Revolution – Sporting Kansas City, 0-0

Houston Dynamo – Vancouver Whitecaps, 2-1

FC Dallas – Real Salt Lake, 2-0

San Jose Earthquakes – Seattle Sounders, 1-0