Clipboard (#21): Heat en Nuggets on-ver-slaan-baar

Door

Ook deze week stond toch weer voornamelijk in het teken van de twee winstreaks. Aan de andere kant lijkt het zonder-rondo-effect nu dan toch echt uit gewerkt te zijn. Het playoffplaatje krijgt steeds meer vorm, wel vechten een aantal teams nog om een plekje of twee te stijgen. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter.

clipboard600A Clipboard (#20): All I do is win win win

Roekeloos zonder Rondo

Miami Heat v Boston Celtics

Toen Rajon Rondo eind januari geblesseerd af moest haken,  dacht iedereen dat het gebeurd was met de kansen voor de Celtics. Immers, als je beste chauffeur niet meer kan rijden, dan wordt de auto een stuk minder stabiel bestuurd. Tot ieders verbazing wonnen de Celtics de eerstvolgende zeven wedstrijden. Er leek geen vuiltje aan de lucht en Rondo-haters riepen al snel dat de Celtics beter af waren zonder hem. Tot twee weken geleden had Boston veertien wedstrijden gewonnen en vier verloren zonder hun startende pointguard. Echter, tot en met vandaag zijn daar slechts twee overwinningen bijgekomen en zes nederlagen. De Rondo-loze Boston Celtics noteren nu dus een record van 16-10. Dat is natuurlijk nog steeds niet slecht, maar de laatste weken komt de klad er wel een beetje in. Het seizoen duurt voor de oudere, en dan ook meestal de betere, spelers bij de Celtics net iets te lang. Ze zakken langzaam in de rankings voor de playoffs. Maar misschien is het tactiek. Dat ze belangrijke spelers nu wat meer rust gunnen om straks in de playoffs wat over te hebben. En misschien maakt het ze niet zo veel uit of ze vijfde, zesde of zevende worden. Zolang ze maar geen achtste worden…

Miami en Denver blijven vlammen

25 En 15. Mooie ‘ronde’ getallen. Miami maakt er de laatste wedstrijden een sport van om een zo groot mogelijke achterstand weg te poetsen. De laatste wedstrijd tegen Detroit stonden ze op een gegeven moment elf punten achter. De wedstrijd tegen Cleveland was wat dat betreft het toppunt. Het oude team van LeBron James stond net voor de rust met 27 punten verschil voor. In het derde en vierde kwart gaf Miami gas en maakte een einde aan het kat en muisspel. Want dat was het, een kat en muisspel. Miami schoot niet in de stress na 27 punten achter te staan. Ze starten de motor wanneer zij willen en walsen alsnog over de tegenstander heen. Vanavond maar eens kijken of ze dat nog een keer gaat lukken.

“We miss you. 2014 Come back”

 LeBron James shows love voor fan

Dat is wat James Blair op zijn t-shirt geschreven had toen hij tijdens de wedstrijd tussen Cleveland en Miami het veld bestormde. De boodschap was bedoeld voor oud-Cavalier LeBron James. LeBron kan in Cleveland nog altijd op veel haat rekenen nadat hij in 2010 besloot “zijn talenten naar South Beach te brengen”. Dat James ook nog altijd veel fans heeft, blijkt wel uit de actie van James Blair. In 2014 is LeBron weer free-agent en kan hij gaan en staan waar hij wil. En aangezien hij Blair een hand en een aai over z’n bol gaf en naderhand reageerde op diens tweet, lijkt het in ieder geval niet totaal uitgesloten dat The King misschien wel terugkeert naar Cleveland.

———-

Starting five of the week

New York Knicks v Washington WizardsPG: Chris Paul. Alles valt en staat met CP3 bij de Clippers. Een veel duidelijkere (en betere) aanvoerder voor een team als Chris Paul voor de Clippers is er niet. Als Paul matig speelt, spelen de Clippers matig. Als Paul subliem is, zijn de Clippers subliem. Enzovoorts, enzovoorts. Het is voor het rood-wit-blauwe fans in LA dan ook te hopen dat Paul gezond blijft en gaat vlammen in de playoffs.

SG: James Harden. Maakt nog altijd een geweldig seizoen door. Hoe je het ook wendt en keert, de mensen bij Oklahoma City zullen zich nog geregeld achter de oren krabben. Ja, Kevin Martin doet het aardig, maar ook niet meer dan dat. En Harden gaat het hele seizoen al als een beest te keer in Houston.

SF: Carmelo Anthony. ‘Melo is terug na afwezigheid van een paar wedstrijdjes. Maar oh, wat zullen ze daar blij mee zijn in NY. Net als Paul is Anthony voor de Knicks onmisbaar. Zonder hem zijn de Knicks weer dat ene middelmatige teampje uit New York. Met Anthony zijn ze het op één na beste team in het oosten.

PF: LeBron James. Werd hier vorige week nog geroepen dat meneer het statistisch gezien rustig aan doet, afgelopen week was hij maar weer eens de leider van het team dat wat achterstanden recht te breien had. Met zijn zoveelste triple-double van het seizoen zorgt hij ervoor dat ook zijn oude team de winstreeks van Miami niet kan onderbreken.

F/C: Carlos Boozer. Zijn maatje onder de borden bij Chicago draait misschien nog wel een beter seizoen, maar in de laatste wedstrijd moest Boozer het zonder Noah opknappen. En dat ging hem goed af. Zoals inmiddels bij velen bekend speelt Chicago al een behoorlijke tijd zonder Derrick Rose. Dat de Bulls alsnog de playoffs halen is knap en komt vooral op het conto van de beide grote heren te staan.

———-

Topteams of the week

New York Knicks 42-26

Door vier keer op rij te winnen zijn ze de Indiana Pacers alweer voorbij gegaan voor de tweede plek in het oosten. Het blijft spannend tussen die twee. Ik durf niet te zeggen wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt, maar vier keer op rij winnen helpt natuurlijk wel.

San Antonio Spurs 53-16

Winnen ook weer vier wedstrijden op rij. En hoewel de Celtics het zonder Rondo ook best aardig hebben gedaan en doen, is het verlies van Tony Parker voor de Spurs makkelijker op te vangen. Ze voelen de hete adem van OKC in de nek, maar ook dat lijkt ze niet af te schrikken.

Denver en Miami 49-22 / 54-14

Het zou toch raar en onverdiend zijn als beide teams hier niet genoemd zouden worden.

———-

Top 5 plays of the week

5. 7-foot windmill

4. McGee met z’n uitschuifarmen

3. Good old ‘alley-oop to Griffin’

2. Cousins with the poster-dunk

1. LeBron zet Terry even op z’n plek

———-

Uitsmijter

tshirt deandre

Te bestellen via internet. En dat allemaal vanwege ‘the face’ na deze dunk:

Lees hier het Clipboard van vorige week: All is do is win win win

Ook leuk om te lezen