Oilers ook te sterk voor Avalanche

Door

 

Het lelijke eendje van vorig seizoen is deze jaargang bezig aan een uitstekende reeks. Na een wat weifelend begin hebben de Edmonton Oilers voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen vrijdag namelijk de laatste drie wedstrijden gewonnen. In totaal werden er van de eerste negen wedstrijden vijf gewonnen en gingen er twee slechts na overtime verloren. Hierdoor bevindt de nummer laatst in de NHL van seizoen 2010-2011 zich nu in de bovenste regionen van de Northwest Division.

Vrijdagavond stond de verrassende topper in deze divisie op het programma. De Oilers gingen namelijk op bezoek bij de Colorado Avalanche, die voor de onderlinge ontmoeting hetzelfde aantal punten had behaald als de Canadezen en daarmee dus de eerste plaats in de divisie deelde. Ook de Avalanche hebben vorig jaar op z’n zachtst gezegd ondermaats gepresteerd en zijn dit jaar dus net als de Oilers uit op revanche. En tot dusver lukt dat de beide teams zeer aardig.

De ontmoeting in Denver betekende ook de eerste NHL-ontmoeting van de eerste twee draft picks van 2011, Ryan Nugent-Hopkins en Gabriel Landeskog. Hoewel beide rookies goed zijn begonnen aan het seizoen, konden zij in deze wedstrijd het verschil niet maken. Die rol was weggelegd voor twee oudgedienden aan de kant van de bezoekers.

De man van de wedstrijd werd namelijk Oilers-goalie Devan Dubnyk, die een grote sta-in-de-weg bleek voor de Avalanche. De stand-in van eerste keus Nikolai Khabibulin, die deze wedstrijd rust kreeg, maakte voor de vierde keer dit seizoen zijn opwachting en had met zijn veertig saves een bijzonder groot aandeel in de overwinning van zijn team.

Aanvallend gezien was veteraan Ryan Smyth de gevierde man. De leftwinger, die dit seizoen is overgekomen van de Los Angeles Kings, bereidde de eerste twee goals van de Oilers voor en zorgde vroeg in de derde periode voor de beslissing in de wedstrijd door via een tip-in de 1-3 achter Avalanche-goalie Semyon Varlamov te werken.

Na een doelpuntloze eerste periode was het na een kleine acht minuten in de tweede Cam Barker die via een power play-goal de score wist te openen voor het bezoekende team. Na een kwartier in hetzelfde bedrijf was het Andy Sutton die de voorsprong wist te verdubbelen, waardoor de Oilers tijdens de tweede onderbreking dus op rozen zaten. Vroeg in de slotperiode was het echter Ryan O’Reilly die met een wristshot de spanning weer terugbracht in de wedstrijd, maar ruim twintig seconden later gooide Smyth zoals gezegd het duel in het slot.

Door deze overwinning zijn de Oilers nu alleen koploper in de Northwest Division en hebben ze dus hun laatste vier wedstrijden gewonnen. De Avalanche zijn met een slechtere reeks bezig; van de laatste vier wedstrijden gingen er drie verloren, waaronder de laatste twee. Hierdoor zijn ze nu afgezakt naar de tweede plek in de divisie.

 

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Colorado Avalanche en de Edmonton Oilers:

 

Foto: pinoyhockeyshow.com

Ook leuk om te lezen