Ohio State Buckeyes onderuit bij Jayhawks

Door

 

Soms heb je zo’n wedstrijd, dan denk je bij de uitslag: “huh?” In de NCAA basketballcompetitie was het zo’n weekend. Zaterdag ging Ohio State Buckeyes onderuit bij Kansas Jayhawks 78-67.

De Buckeyes speelden voor het eerst een uitwedstrijd dit seizoen. Thuis waren de mannen van coach Matta 8-0, ongeslagen dus. Minpuntje: Jared Sullinger kon niet meedoen. De absolute ster van Ohioheeft rugklachten en liet voor de tweede wedstrijd op rij verstek gaan. Het verschil met Kansas? Misschien wel dat daar pointguard Tyshawn Taylor wèl meedeed. Taylor heeft een knieblessure. Een dag na de confrontatie met de Buckeyes zou hij geopereerd worden. Taylor gaf een recordaantal van 13! assists tegen Ohio State, waarop headcoach Bill Self zei: “We wilden zijn eventuele extra turnovers graag op de koop toenemen. Want waar zijn we zonder hem?! Dan hadden we nu nooit gewonnen”. Taylor is nu drie weken uitgeschakeld.

 

Kansas had de zege over Ohio State hard nodig. Eerder al werd van Duke en Kentucky verloren. De Jayhawks zijn niet meer zo goed als vorig jaar, maar nog steeds gevaarlijke tegenstanders. Halverwege de eerste helft leidde de thuisploeg comfortabel met 23-13. Het was vooral dankzij Deshaun Thomas’ back-to back threes dat Ohio in de rust slechts op zes punten van Kansas stond, 35-29.

In de tweede helft pakte Kansas de draad weer op. Self’s mannen schoten veel scherper dan de gasten en de 10 point lead stond zo weer op het bord dankzij twee driepunters van Elijah Johnson, 47-37. Toen ook Releford daar nog een driepunter aan toevoegde, moest Buckeyes coach Matta wel vluchten in een time out. Ohio leek zichzelf te verliezen gedurende de wedstrijd. De time out zorgde ervoor dat senior William Buford de handschoen oppakte. De eerste vijf scores na de korte toespraak van Matta waren van Ohio’s topschutter (21pt.). Het gaatje met Kansas werd nooit helemaal gedicht, en stond uiteindelijk weer ‘gewoon’ op 10, 71-61. Kansas heeft dus bewezen dat het, zeker in het ook nu weer zeer rumoerige Allen Fieldhouse, iedereen kan verslaan. En tegen Ohio State ging het dak er bijna af.

Ook leuk om te lezen