Oakley dient klacht in tegen hotel

Door

Charles Oakley, assistant bij de Charlotte Bobcats en ex-speler in de NBA, heeft een aanklacht ingediend tegen een hotel in Las Vegas. Volgens hem werd hij in mei 2010 in bendestijl aangevallen door een groep veiligheidsagenten.

Oakley diende de klacht donderdag in bij de rechtbank in Clark County District tegen Aria Hotel-Casino. Er werden vijf veiligheidsagenten genoemd in de aanklacht.

De coach werd uitgenodigd om naar Aria’s VIP zwembadfeestje te gaan. Toen hij de plaats even verliet, verboden de agenten hem om terug naar binnen te gaan.

Na een stevige woordenwisseling probeerde Oakley terug te keren naar zijn kamer. Toen vielen de agenten hem aan. Ze worstelden hem neer, gaven hem wat slaag en sloegen hem in de boeien.

Hij moest naar het ziekenhuis met blessures aan zijn nek, rug, hoofd en polsen.

De klacht gaat over nalatigheid, mishandeling, mishandeling met buitensporig geweld, laster en onwettige gevangenisstraf. Er wordt gevraagd om allerhande schadevergoedingen.

Oakley, 2 meter 6 en 111 kilogram, was een power forward voor de Chicago Bulls, New York Knicks, Toronto Raptors, Washington Wizards en Houston Rockets tussen 1985 en 2004.

Nu is hij assistent coach bij de Charlotte Bobcats. In zijn loopbaan bouwde hij de reputatie op van krachtpatser, reboundmachine en persoonlijke bodyguard van Michael Jordan.

Foto: sports.yahoo.com

 

Ook leuk om te lezen