Mazzaro behaalt dramatisch record voor Royals

Door

Kansas City pitcher Vin Mazzaro heeft zichzelf in de geschiedenisboeken gegooid, maar zo zal hij het waarschijnlijk niet gewild hebben. De reliever moest maar liefst 14 runs toelaten en had maar zeven outs in 2 1/3 innings tegen de Cleveland Indians, die met 19-1 wonnen maandag. Na de wedstrijd werd hij naar de minor leagues gestuurd.

Geen enkele pitcher heeft al 14 runs toegelaten in een kortere periode dan Mazzaro, volgens STATS LLC die al alles bijhouden sinds 1919. ,,Het is hard. Het was een moeilijke wedstrijd,” zei Mazzaro. ,,Sommige van die plays gingen niet zoals ik had gepland. Het is een vreemd spel.”

Starter Kyle Davies haalde het einde van de eerste inning niet. Mazzaro kwam in het spel in de derde inning en hield stand tot in de vierde inning, waar het even zwart voor zijn ogen werd. Hij liet tien runs toe op acht hits. Michael Brantley en Matt LaPorta hadden elk vier Runs batted in en Travis Hafner en Orlando Cabrera mochten er drie optekenen. LaPorta haalde vijf maal de eerste honk met een walk en vier hits.

Josh Tomlin, Indians’ pitcher, had een ietwat leukere dag dan Mazzaro. Hij speelde zes innings waarin hij zes hits en één run opgaf. Hij kreeg de win en staat nu op 5-1 dit seizoen. Terwijl hij aan het pitchen was dacht hij er niet aan dat zijn team zoveel voorsprong had. ,,Ik stond daar met dezelfde aanpak en pitchte alsof het een spannende wedstrijd was,” zei Tomlin. ,,Soms kan je uw concentratie wat verliezen. Maar meestal ben je wel op uw gemak en kan je ze wat opjagen.”

Foto: www.ctpost.com

 

Ook leuk om te lezen