NY Rangers revancheren zich tegen Predators

Door

De New York Rangers hebben de bittere nasmaak van de oorwassing tegen de Montreal Canadiens van afgelopen zondag weggespoeld met een ruime overwinning op de Nashville Predators. Mede dankzij een prefect optreden van goalie Henrik Lundqvist boekten de mannen van coach John Tortorella een 3-0 thuiszege.

Even leek het erop dat de Rangers aan een mindere periode waren begonnen, maar zoals wel vaker dit seizoen lieten ze zich niet uit het veld slaan door wat mindere prestaties. Van de laatste drie wedstrijden gingen er misschien wel twee ruim verloren, maar met de overtuigende overwinning van dinsdag laat de ploeg zien allerminst in een dip te zitten.

„Ik denk dat we volwassener zijn geworden,” aldus uitblinker Lundqvist. „We weten hoe we moeten spelen. En tot op heden kunnen we het snel te corrigeren als we onze focus even verliezen en daardoor minder goed gaan spelen. Dat is waar het om draait. Als je bovenaan wilt blijven staan, moet je slechte dingen meteen corrigeren. En dat doen we momenteel erg goed.”

De wedstrijd tegen de Predators verliep ideaal voor de Rangers met de totale productie eerlijk verdeeld over de drie periodes. In het eerste bedrijf was het Dan Girardi die de score wist te openen en in de tweede periode verdubbelde John Mitchell de voorsprong. Een kleine minuut voor het einde van de wedstrijd was het Ryan Callahan die met een empty netter de zege voor de thuisploeg veiligstelde.

Toch was de ruime uitslag geen goede afspiegeling van de wedstrijd, want de Predators wisten toch goed partij te bieden. En dat is toch wel opmerkelijk aangezien zij twee van hun beste spelers misten vanwege een blessure (Ryan Suter) en rust na een slopende wedstrijd een dag eerder (goalie Pekka Rinne).

Tweede goalie Anders Lindback keepte een prima wedstrijd, maar werd bij de eerste tweede goals in de steek gelaten door zijn defensie. Helaas voor de Predators kende Lundqvist ook weer een uitstekende avond waarin hij geen enkele puck doorliet. Hij evenaarde hiermee overigens het record van Rangers-legende Eddie Giacomin met 29 shutouts in de eigen Madison Square Garden.

Door dit resultaat verstevigen de Rangers hun eerste plek in de Atlantic Division en de Eastern Conference, terwijl de Predators onderin de Central Division blijven hangen. Dit heeft echter vooral te maken met de sterke bezetting in deze divisie, want in de Western Conference bezetten de Predators momenteel nog steeds de zesde plek.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de New York Rangers en de Nashville Predators:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen