NHL Recap: Pittsburgh Penguins stopt zegereeks Washington Capitals

Vannacht waren er drie duels. Dat is niet veel, maar het waren drie prachtige affiches tijdens Rivalry Night.

Washington Capitals ontving het Pittsburgh Penguins van Daniel Sprong, de topper San Jose Sharks vs Nashville Predators werd gespeeld in ‘the Shark Tank’ en een mooie Canadese strijd met Ottawa Senators vs Ottawa Senators. Ed Versteeve blikt terug.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

IMG_20151029_070234

Een topaffiche in Washngton vannacht. De Capitals (6-1-0) zijn hot met een five game winning streak. De Penguins (4-4-0) lijken langzaam de weg naar boven ingezet te hebben. Dat kan ook niet anders aan de hand van Daniel Sprong, zou je haast zeggen als Nederlander.

De bezoekers waren in de eerste periode heer een meester. Washington had niets in te brengen en mocht van geluk spreken dat doelman Holtby zijn mannetje stond. Met 0-0 ging men naar het tweede bedrijf toe.

Daarin waren de rollen compleet omgekeerd. Nu deelde Washington de lakens uit en ontsnapte Pittsburgh meerdere malen door sterk keeperswerk van Fleury. Maar ook nu bolde het net geen enkele keer. Van een saaie 0-0 na twee periodes was echter geen sprake.

In het laatste deel werd het lont in het kruidvat ontstoken; Kuznetsov opende de score na amper een minuut. De speaker was nog bezig met de goal om te roepen toen de gelijkmaker erin lag via Beau Bennett. Twee minuten later bracht Phil Kessel de voorsprong op het bord voor Pittsburgh. Washington ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam niet. Nick Bonino gooide het duel in de laatste minuut in het slot met een empty net goal. Een 3-1 zege voor Daniel Sprong en de zijnen in een uitermate enerverend duel.

San Jose Sharks – Nashville Predators

IMG_20151029_065412

Een ploeg die fantastisch is getart dit seizoen in Nashville Predators (6-1-1). Zij gingen op bezoek bij San Jose Sharks (5-3-0) die na hun acht uit vier start wat weggezakt zijn. Vorig seizoen scoorde Nashville geen ekele goal in de twee onderlinge ontmoetingen.

Die trend was na drie minuten doorbroken. Eric Nystrom zette de Preds op een 1-0 voorsprong. De Sharks waren de bovenliggende partij, maar Pekka Rinne weerstond alle schoten op zijn doel.

In de tweede periode nam Nashville het intiatief over van de Sharks, maar het scoren kwam pas weer op gang in de laatste periode. Jeo Pavelski scoorde heel vroeg de gelijkmaker. Calle Jarnkrok scoorde na negen minuten zijn eerste goal van het seizoen. Het bleek van grote waarde, want de Sharks konden geen vuist meer maken. De Predators boekten de zevende zege in negen duels en namen de leiding in de Central Division over van Dallas Stars.

Ottawa Senators – Calgary Flames

IMG_20151029_065948

Een echte Canadese twist in Ottawa vannacht. De Senators (3-3-2) ontvingen Calgary Flames (2-6-1) die wel een winstpartij konden gebruiken na een zeer magere start.

Calgary begon fantastisch. De Senators hadden compleet niets te vertellen in eigen huis. Maar scoren deden de Flames niet, ondank een SOG verhouding van 10-4.

Ook in de 2e periode waren de bezoekers de bovenliggende partij. Het scoorde ook terecht de eerste goal via Dougie Hamilton. In de laatste twee minuten boog Ottawa de achterstand om naar 2-1 via Smith en Ryan.

Vuurwerk genoeg in het laatste deel. Calgary nam een 3-2 voorsprong. Maar door twee goals in 18 seconden stond er weer 4-3 voor Ottawa op het bord. De gelijkmaker van Calgary was verdiend, het was de betere partij.  Sam Bennett zorgde ervoor dat er een 4-4 stand op het bord stond na twaalf minuten hockey in P3.

Met die stand ging men overtime in; daar werd niet gescoord. De beslissende shootout goal kwam van Zibanejad. Een gestolen overwinning voor Ottawa, dat de eerste thuiszege boekte. De Flames verloren voor de derde keer op rij