NHL Recaps: Franchise record Dallas Stars

Hockey, hockey en nog eens hockey. Een weekend vol actie hebben we achter de rug en vannacht stonden er weer vier nieuwe wedstrijden op het menu. Dallas Stars is op weg naar een favorietenrol, Patrick Kane werd de point leader en de Devils zijn in bloedvorm. Hoe en wat? Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug.

Detroit Red Wings – Dallas Stars

IMG_20151109_064325

Dallas Stars (11-3-0) is hot en staat steevast hoog in onze power rankings. Detroit Red Wings ontving in het matineeduel en ging op jacht naar de 4e zege op rij.

Dallas nam vroeg een 2-0 voorsprong, maar Detroit kwam in de eerste periode nog op 2-1. Twee empty net goals van de Stars bepaalden de eindstand op 4-1. De beste start in de historie van Dallas na 15 duels (12-3-0) staat nu in de boeken.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers

IMG_20151109_064122

De Chicago Blackhawks (7-6-1) zijn niet vreselijk uit de startblokken gevlogen, maar staan nog wel buiten de play-offs-plaatsen. Edmonton (5-9-0) daarentegen heeft nog een hele, hele lange weg te gaan, wil het nog een rol van betekenis spelen in de postseason-strijd.

De Blackhawks werden geleid door hun eigen dynamische duo; Artemi Panarin-Patrick Kane. Panarin scoorde tweemaal plus een assists, Kane trof eenmaal doel en had drie assists. Doordat Blackhawks-keeper Corey Crawford ook zeer sterk speelde, won Chicago vannacht met 4-2.

New Jersey Devils – Vancouver Canucks

IMG_20151109_064223

Twee teams die zich, tot de verrassing van velen, zich middenin een play-offs-strijd bevinden. Vancouver (6-4-4) en New Jersey (8-5-1) konden daarom beide de punten goed gebruiken.

In een wedstrijd waarin discipline ver te zoeken was (er werd voor maar liefst 102 minuten aan tijdstraffen genoteerd), nam New Jersey na ruim dertig minuten een 3-1, voorsprong, wat Vancouver terugbracht naar 3-3. Palmieri verzorgde in overtime de winnende goal; 4-3.

New York Islanders – Boston Bruins

IMG_20151109_064256

Nea York Islanders won één van de laatste vijf duels. Boston Bruins verloor de laatste drie wedstrijden. Genoeg redenen om dit duel in winst om te zetten voor beide teams.

Na 40 minuten stond Boston op 2-0, mede door een zeer sterk optreden van doelman Rask. New York scoorde nog wel, maar verloor opnieuw. Werk aan de winkel in het Barclays Center.