NHL Player Of The Week: Jaromir Jagr

Door

Philadelphia Flyers v New Jersey Devils

Misschien vraagt menig lezer zich onderhand af waar die verdedigers toch blijven in onze wekelijkse Player Of The Week rubriek. Het zijn voornamelijk aanvallers geweest die door SportAmerika tot speler van de week zijn uitgeroepen. Wat heet, op goalie Jhonas Enroth na was het elke week een (veel scorende) forward die er met de eer vandoor ging. Ook in deze editie moeten we liefhebbers die een zwak hebben voor blueliners helaas teleurstellen. Maar niet zonder reden…

Een grootheid, een legende en nu ook de ‘oudste goalgetter’
Devils winger Jaromir Jagr is met zijn 42 jaar de jongste niet meer. Dat betekent in zijn geval echter niet dat hij het produceren van punten, iets dat in zijn loopbaan zijn ‘bread and butter’ is gebleken, al is verleerd. In 2013-2014 eindigde hij als topscorer van zijn team en ook dit seizoen heeft geen enkele andere ploeggenoot in New Jersey momenteel meer punten dan de legende met rugnummer 68. Afgelopen speelweek was er eentje waarin Jagr, niet voor het eerst in zijn carrière, een record brak. Met zijn drie goals tegen de Flyers zaterdagavond werd hij de oudste NHL speler ooit die een hattrick wist te scoren. Zijn team won uiteindelijk met 5-2 en uiteraard was niemand minder dan Jagr zelf de matchwinner.

Gevoel voor humor
De gevierde man sprak, zoals wel vaker het geval is in interviews, met het nodige gevoel voor humor over één van zijn treffers: ”Moeilijke hoek, hé? Gewoon talent. Puur talent. Ik wil niet té zelfverzekerd overkomen. Grapje!” Eerder in de week scoorde hij ook al de game winner tegen zijn oude club Pittsburgh. Jagr heeft al meer dan 700 goals gemaakt in zijn loopbaan en de drieklapper van zaterdag was wederom een bevestiging dat onze Player Of The Week nog steeds kan wat hij zijn hele leven al doet: scoren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen