NHL play-offs: Dallas en Nashville winnen na overtime

Twee duels afgelopen nacht in de NHL play-offs. In St. Louis verdedigt de thuisploeg een 2-1 voorsprong. Nashville Predators hoopt in eigen huis de 2-1 voorsprong die San Jose Sharks heeft om te zetten in een gelijkspel.

St. Louis Blues – Dallas Stars

Vladimir Tarasenko wist al vroeg de score te openen uit een breakaway. Het gros van de doelpunten viel echter in de tweede periode. Radek Faksa en Patrick Sharp wisten de score om te buigen namens Dallas Stars. Paul Stastny zette beide ploegen weer op gelijke hoogte. Omdat er in het resterende deel van het duel niet werd gescoord, moest overtime de beslissing gaan brengen.

Die overtime duurde slechts drie minuten. Cody Eakin leek eerst de schlemiel te worden, maar toen hij de puck inleverde kon St. Louis niet profiteren. Dallas Stars heroverde de puck en in de tegenaanval was het uitgerekend Cody Eakin die de overtime game winning goal wist te maken. Dallas Stars zet de serie op 2-2 en speelt de vijfde wedstrijd thuis.

Nashville Predators – San Jose Sharks

Nashville Predators en San Jose Sharks maakten er een op en neer gaand duel van. Colin Wilson en Mike Fisher wisten de Predators tot twee maal toe op voorsprong te zetten, maar Brent Burns en Joonas Donskoi wisten net zo vaak San Jose Sharks op gelijke hoogte te brengen. Diezelfde Burns zette de Sharks in periode drie op voorsprong, maar toen was James Neal de man die beide ploegen weer op gelijke hoogte wist te brengen.

Zo doelpuntrijk als de eerste drie perioden waren, zo lang moest er in overtime gewacht worden op een doelpunt. Joe Pavelski leek al na acht minuten de game winning goal te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens goaltender interference. De derde periode van de overtime was al meer dan elf minuten (het langst durende duel in de play-offs van dit seizoen) aan de gang toen Mike Fisher Nashville Predators de zege bezorgde. Nashville zet daarmee de serie op 2-2. Alle duels in deze serie werden vooralsnog gewonnen door de thuisploeg. San Jose speelt het vijfde duel thuis.