NHL Draftwatch: Oshawa bereikt halve finale Memorial Cup

Door

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

Deze week onder andere aandacht voor Mike Babcock en Todd McLellan: beide coaches vonden deze week een nieuwe werkgever. Beide coaches gaan aan de slag bij een ploeg die vol in een rebuild zit. Dan Bylsma is een gewilde kandidaat onder ploegen die nog op zoek zijn naar een nieuwe head coach. Stephen Desrocher is tot nog toe onderbelicht in NHL Draftwatch, maar de verdediger is een sterkhouder van Oshawa Generals. De Generals doen het goed op de Memorial Cup en dus deze week alle aandacht voor Desrocher. Daniel Sprong stond deze week in de spotlights op NHL.com.

De ploegen

De uitgeschakelde ploegen weten inmiddels allemaal waar zij aan toe zijn met betrekking tot de aankomende draft. Ploegen bereiden zich daar in alle rust op voor en zijn verder bezig met het rondkrijgen van selecties voor aankomend seizoen. Mike Babcock werd afgelopen weekend bijvoorbeeld gepresenteerd als nieuwe head coach in Toronto.

Detroit Red Wings

Dat betekende niet alleen een lach, maar ook een traan bij andere ploegen. Detroit Red Wings moet door de keuze van Babcock op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. Een veel genoemde naam is de naam van Jeff Blashill, die momenteel eindverantwoordelijke is voor het AHL-team van de Red Wings, Grand Rapids Griffins. De Red Wings kenden de afgelopen jaren veel succes door de prestaties van rookies die doorkwamen uit de AHL en ook op NHL-niveau hun bijdrage konden leveren. Een succesvolle strategie, ook als je kijkt naar Tampa Bay Lightning. Toen zij enkele jaren terug Guy Boucher de laan uitstuurden, zetten zij ook de manager van hun succesvolle AHL-team Jon Cooper voor de groep. Inmiddels staat Tampa Bay op de rand van de Stanley Cup Final.

Edmonton Oilers

Edmonton Oilers stelde al een nieuwe coach aan en dat was die andere grote vis op de markt: Todd McLellan. McLellan werd na geruzie met de selectie vorige maand ontslagen als coach van San Jose Sharks, maar bereikte met die club wel zeven jaar op rij de NHL Play-offs. Op het WK in Praag en Ostrava deze maand was McLellan head coach van Team Canada en mede onder leiding van Taylor Hall en Jordan Eberle redelijk makkelijk wereldkampioen. Zouden er, met de waarschijnlijke komst van Connor McDavid, eindelijk betere tijden aankomen voor Edmonton Oilers?

Buffalo Sabres

Buffalo Sabres wist het eigenlijk al zeker: als Babcock naar een andere club gaat, dan gaat hij vast en zeker naar Buffalo. Niets bleek minder waar en dus zijn de Sabres nog altijd op zoek naar een nieuwe head coach. Die andere grote naam gaat dus al naar Edmonton Oilers en dus is er een andere naam nodig. Naar verluidt zouden de Sabres hun aandacht nu verleggen naar Dan Bylsma, voormalig head coach van Pittsburgh Penguins. De Sabres hebben echter wel geuchte concurrentie. Ook San Jose Sharks zou interesse hebben in Bylsma en de grootste concurrent is misschien wel New Jersey Devils. De Devils hebben eerder Ray Shero als general manager aangesteld en Shero werkte bij de Penguins al samen met Bylsma. Het duo won zelfs al eens een Stanley Cup.

Guy Boucher, de vroegere head coach van Tampa Bay Lightning, wordt genoemd als een concurrent van Bylsma voor de positie van head coach in New Jersey. Toronto Maple Leafs heeft eerder ook geïnformeerd bij de huidige coach van SC Bern uit de Zwitserse NLA.

Ook leuk om te lezen