Blue Jackets ontslaan Todd Richards. Tortorella nieuwe coach.

Door

Screenshot_2015-10-20-07-12-12-1 (1)
Het zat er stilaan aan te komen en vandaag is het dan eindelijk gebeurd. Collega Bas Rotteveel had gisteren in de 4-on-4 al de primeur: De Blue Jackets ontslaan head coach Todd Richards na zeven nederlagen op een rij. De 4-0 nederlaag van afgelopen nacht tegen de Islanders was er te veel aan. De spelers spraken wel nog hun vertrouwen uit in de trainer, maar daar is het bestuur dus duidelijk niet mee eens. De cijfers waren dan ook dramatisch. Zeven wedstrijden gespeeld, alle zeven verloren, 34 tegendoelpunten en amper 13 zelf gemaakt.

De Blue Jackets hebben ook al een opvolger aangesteld. John Tortorella mag proberen Columbus terug op de rails te krijgen. Tortorella won met Tampa Bay de Stanley Cup in 2004. Daarnaast is Torts vijf jaar trainer geweest bij de New York Rangers en één jaartje bij Vancouver. De aanstelling van Tortorella levert de Canucks nog een second round pick op.  

De afgelopen dagen werd Torts al geregeld gevraagd hoe hij de problemen bij de Blue Jackets zou oplossen, nu mag hij het voor echt doen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen