NFL Update: Wilfork weg bij New England Patriots

Door

Tampa Bay Bucaneers v New England Patriots

Vince Wilfork liet vandaag weten dat zijn tijd bij de New England Patriots erop zit. Volgens een brief die Wilfork via Twitter naar zijn fans en dus de wereld in stuurde, zullen de Patriots niet nog een seizoen van de diensten van de defensive tackle gebruik maken.

De 33-jarige Wilfork tekende vorig jaar, na lang wikken en wegen, nog een driejarig contract ter waarde van 22,5 miljoen dollar. Afgelopen dinsdag kreeg hij echter te horen dat de Pats niet meer verder willen met hem. Wilfork, die elf jaar in Foxborough speelde en twee Super Bowls won, zegt zelf altijd warme gevoelens over te zullen houden aan de Patriots en de fanbase. 

Ondanks zijn leeftijd zegt de defensive tackle nog wel door te willen gaan in de NFL en het is niet onwaarschijnlijk dat Wilfork snel weer onderdak zal vinden.

Manning gaat akkoord met salarisverlaging

De kogel is door de kerk: Peyton Manning keert definitief terug in Denver. Manning zou volgens de laatste geruchten genoegen hebben genomen met een salarisverlaging, een eis van de Broncos om met hem verder te willen. Zelf gaf de 38-jarige quarterback al toe graag terug te willen keren.

Omdat de Broncos genoeg cap space willen behouden om key free agents vast te leggen, zal Manning vijftien miljoen dollar verdienen in plaats van de geplande negentien miljoen. Met bonussen, het winnen van de AFC Championship en de Super Bowl, kan Manning dat gat van vier miljoen dollar wel weer dichten.

Geen plek meer voor Polamalu

De Pittsburgh Steelers hopen dat safety Troy Polamalu met pensioen gaat, zodat ze hem niet hoeven te ontslaan. De rol van de safety, die al twaalf jaar voor de Steelers uitkomt, lijkt nu uitgespeeld aangezien Pittsburgh al tijden van plan is om de verdediging te verjongen.

Polamalu is inmiddels uitgegroeid tot een icoon, maar ondergaat al enkele seizoenen een terugval. De man met de opvallende haardos is zelf nog erg aan het twijfelen, denkt zijn vertegenwoordiger Marvin Demoff. Pas als Polamalu zich goed zou voelen bij een aanbieding van een ander team, dan zou de 33-jarige safety zijn NFL-carrière nog wel voort kunnen zetten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen