MLB 2015 Preview: Minnesota Twins

Door

Chicago White Sox v Minnesota Twins
Het is niet eens zo gek lang geleden dat de Minnesota Twins erg goed waren. Tussen 2002 en 2010 stonden zij maarliefst zes keer in de play-offs. Met spelers als Johan Santana, Francisco Liriano, Justin Morneau en natuurlijk Joe Mauer waren zij jaar in, jaar uit terug te vinden in de top van de AL Central. Sinds 2010 eindigde Minnesota achtereenvolgens laatste, laatste, voorlaatste en laatste in de division en dan te bedenken dat 2014 met een record van 70-92 nog hun beste seizoen was in die jaren.

Toch ziet de toekomst er iets zonniger uit met de doorbraak van grote talenten als Byron Buxton, Miguel Sano en Alex Meyer in het verschiet en dankzij het aantrekken van startende werper Ervin Santana afgelopen winter. In 2015 zal het nog niet veel beter zijn in Minnesota, maar de fans zullen dit jaar al wel een aantrekkelijker team op het veld in actie zien. Er zal in elk geval een frisse wind waaien bij de Twins nu Ron Gardenhire na dertien seizoenen opgevolgd wordt als manager door Hall of Famer Paul Molitor.

250px-Minnesota_Twins_Insignia.svg  Manager: Paul Molitor
General Manager: Terry Ryan
Stadion: Target Field
2014: 5e in AL Central (70-92)
2014 MVP: Brian Dozier
World Series: 3
Pennants: 6
Divisies: 14
Wild cards: 0
Slagmannen: Werpers:
C Kurt Suzuki SP Phil Hughes
1B Joe Mauer SP Ervin Santana
2B Brian Dozier SP Ricky Nolasco
3B Trevor Plouffe SP Kyle Gibson
SS Danny Santana SP Tom Milone
LF Oswaldo Arcia CP Glen Perkins
CF Aaron Hicks RP Brian Duensing
RF Torii Hunter RP Casy Fien
DH Kennys Vargas RP Ryan Pressly

Waar de startende rotatie een jaar geleden al flink werd versterkt met de komst van Phil Hughes en Ricky Nolasco werd dit seizoen nog een goede werper binnengehaald in Ervin Santana. Santana ging afgelopen seizoen 14-10 met een ERA van 3.95 en was een jaar eerder nog beter namens de Royals in de AL Central (3.24 ERA). Er vertrokken maar weinig belangrijke spelers uit Minnesota en daarom konden de Twins dit jaar gericht op zoek naar versterkingen. In Santana vonden ze een nieuwe werper die boven in de starting rotation mee kan draaien.

Het gat dat in het rechtsveld viel na het vertrek van Sam Fuld werd opgevuld met de komst van een oude bekende. De 39-jarige Torii Hunter speelde tussen 1997 en 2007 al 1234 wedstrijden voor de Twins en was daarin goed voor een slaggemiddelde van .271 met 192 homeruns, zeven Gold Gloves en twee All-Star verkiezingen. Sinds zijn vertrek als free agent speelde Hunter voor de Angels en de laatste twee seizoenen voor division rival Detroit. Voor de Tigers sloeg hij vorig jaar nog .286 met 17 homeruns. Bij de Twins kan hij richting het einde van zijn loopbaan nog van veel waarde zijn met zijn leiderschap in een jonge ploeg.

Zijn ervaring kan ook de onervaren nieuwe manager Paul Molitor helpen.

Nieuw
SP Ervin Santana, RF Torii Hunter, RP Tim Stauffer, Manager Paul Molitor.

Weg
RP Jared Burton, SP Kevin Correia, RP Yohan Pino, OF Sam Fuld, Manager Ron Gardenhire.

Prognose 2015
De Twins hebben zich versterkt, maar de American League Central Division is misschien wel de sterkste division in de MLB op dit moment. Het gat met de rest was groot en het team dat het dichtst in de buurt stond (Chicago), heeft zich het meeste versterkt. De kans lijkt daarom klein dat de Twins dit jaar van hun laatste plaats afkomen.

Het seizoen zal gebruikt moeten worden om jonge toptalenten als Sano, Buxton, Meyer en anderen te laten debuteren, zodat ze vast ervaring op kunnen doen en er in 2016 kunnen staan wanneer de Twins voor het eerst echt weer kans hebben om mee te doen.

Player to Watch
De namen die je hierboven zag zijn allemaal players to watch. De verwachting is echter dat Buxton en Sano pas laat in het seizoen zullen debuteren, als zij überhaupt de kans krijgen. Alex Meyer zou bij blessures van een van de starters al eerder een kans kunnen krijgen, maar de player to watch voor de Twins is dit jaar Torii Hunter. Fans in Minnesota zullen hopen dat hij oude tijden kan doen herleven via geweldige vangballen zoals deze:

Alle previews op een rij:

NATIONAL LEAGUE

NL EAST

NL CENTRAL

NL WEST

Atlanta Braves Chicago Cubs Arizona Diamondbacks
Miami Marlins Cincinnati Reds Colorado Rockies
New York Mets Milwaukee Brewers Los Angeles Dodgers
Philadelphia Phillies Pittsburgh Pirates San Diego Padres
Washington Nationals St. Louis Cardinals San Francisco Giants

AMERICAN LEAGUE

AL EAST

AL CENTRAL

AL WEST

Baltimore Orioles Chicago White Sox Houston Astros
Boston Red Sox Cleveland Indians Los Angeles Angels
New York Yankees Detroit Tigers Oakland Athletics
Tampa Bay Rays Kansas City Royals Seattle Mariners
Toronto Blue Jays Minnesota Twins Texas Rangers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen