NFL Update: Einde seizoen Adrian Peterson na schorsing

Door

Minnesota Vikings  v Dallas Cowboys

Adrian Peterson keert dit seizoen niet meer terug in de NFL. De running back van de Minnesota Vikings is door de NFL voor de rest van het seizoen geschorst en komt tot 15 april niet in aanmerking om weer door de league in genade aangenomen te worden. Ook zal Peterson het de komende maanden zonder salaris moeten doen.

In een verklaring van de NFl, liet commissioner Roger Goodell weten dat ze AP nog niet laten vallen, maar willen helpen:

“The timing of your potential reinstatement will be based on the results of the counseling and treatment program set forth in this decision. Under this two-step approach, the precise length of the suspension will depend on your actions. We are prepared to put in place a program that can help you to succeed, but no program can succeed without your genuine and continuing engagement. You must commit yourself to your counseling and rehabilitative effort, properly care for your children, and have no further violations of law or league policy.”

Peterson heeft drie dagen de tijd om tegen deze beslissing in beroep te gaan en zal dat ook zeker doen. De ster van de Minnesota Vikings heeft er nooit een geheim van gemaakt zo snel mogelijk zijn rentree op de velden te maken.

Peterson was gisteren ook al in het nieuws omdat zijn beroep tegen de schorsing werd behandeld. Vreemd genoeg gebeurde dit beroep blijkbaar via een conference call die slecht een halfuurtje in beslag nam, aldus NFL Network journalist Ian Rapoport. Het beroep volgde op een eerdere hoorzitting afgelopen vrijdag die Peterson weigerde bij te wonen.

De spelersvakbond wilde dat de running back van de Minnesota Vikings weer aan de slag kon gaan. Eerder had Rapoport ook al gemeld dat de kans blijkbaar behoorlijk groot was dat Peterson een schorsing zou krijgen van zes weken op basis van het nieuwe ‘personal conduct policy’ van de NFL. Die straf zou bovendien verminderd worden omdat hij nu al zo lang van het veld wordt gehouden.

De Vikings geloofden ondertussen dat het beeld rond Peterson stilaan aan het opklaren was. Zo leken de sponsors die afhaakten door de hele situatie weer terug te keren.

Plooien tussen Brooks en Harbaugh lijken gladgestreken

Ahmad Brooks, de outside linebacker van de San Francisco 49ers die zondag uit vrije wil plaats nam op de bank, lijkt het te hebben goedgemaakt met zijn coach. Dat zei coach Jim Harbaugh gisteren tegen lokale media.

Brooks was het niet eens met de beslissing tijdens de wedstrijd tegen de New York Giants om snaps te gaan delen met Aldon Smith, die net terugkwam uit blessure. Speler en coach gingen gisteren rond de tafel zitten om alles uit te klaren en verwacht wordt, dat Brooks deze week gewoon weer deelneemt aan de trainingen en zondag in actie zal komen tegen de Washington Redskins.

Hoe de verdeling van de snaps er zondag uit zal zien weten we niet, maar het lijkt er alvast niet op dat coach Harbaugh wraak wil nemen en Brooks lijkt zelfs weg te komen zonder enige vorm van straf. Er was bovendien nog goed nieuws voor de 49ers defensie: na de terugkeer van Smith, wordt ook NaVorro Bowman deze week terug op het trainingsveld verwacht.

Eerste resultaten Pro Bowlstemming

Het reguliere seizoen blijft met rasse schreden doorgaan en het einde is zowaar al weer een beetje in zicht. Gedachten gaan dan al eens uit naar de Pro Bowl en wie benieuwd is naar de spelers die daarvoor in aanmerking zullen komen, moeten misschien eens een kijkje gaan nemen op deze link. Daar vindt u alvast de offensieve spelers die de meeste stemmen kregen na week 11.

U kunt ook zelf nog uw stem uitbrengen tot 9 januari. De Pro Bowl zelf vindt plaats op 25 januari in Glendale, Arizona, waar een dikke week later ook de Super Bowl plaatsvindt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen