NFL Update: verongelukte Bironas beschuldigd van agressie

Door

Pittsburgh Steelers v Tennessee Titans

Afgelopen weekend kon u hier al lezen dat vooramelig Tennessee Titans kicker Rob Bironas zaterdag is omgekomen bij een auto-ongeluk. Zijn ex-teamgenoot, punter Brett Kern, heeft het nu heel moeilijk met de berichtgeving rond dit ongeval.

Bironas was amper 36 jaar oud en kwam om bij een eenzijdig ongeval nabij Nashville, Tennessee. De lokale krant ‘The Tennessean’ berichtte achteraf dat twee bestuurders een onprettige aanvaring hadden met Bironas net voor het ongeluk. Eén vrouw beweert dat hij haar naar aankeek en haar dwong hem te laten passeren. Een groep studenten verklaren dan weer dat Bironas hen bedreigd heeft en hen van de weg probeerde te rijden.

Kern kan niet om met deze berichten en weigert ze te geloven. “Dat is helemaal niets voor hem. Het is hard om dit te horen en ik probeer er geen aandacht aan te besteden. Ik wil hem eren om zijn nalatenschap: de man die hij was, de vader, de echtgenoot, de familieman. De details zullen uitkomen en een eigen leven leiden, maar vandaag en morgen willen we gewoon Rob eren”, aldus Kern op de vooravond van Bironas’ begrafenis.

Bironas speelde negen seizoenen in Tennessee en was zes jaar lang de ploeggenoot van Kern. De Titans lieten hem afgelopen maart gaan en hij was vrijdag nog op proef bij de Detroit Lions. Kern geeft nu aan dat Bironas hem vrijdag nog belde omdat die proef goed gegaan was. “Hij was enthousiast dat het zo goed verlopen was”, aldus Kern. “Ik zei hem dat ik trots op hem was. Dat was het laatste dat ik hem gezegd heb…”

Ryan Tannehill neemt zelf twijfels weg

Miami Dolphins coach Joe Philbin zit met zijn quarterback in zijn maag… Normaal start Ryan Tannehill, maar na een aantal mindere prestaties zou Philbin nu beginnen twijfelen. Zo weigerde hij Tannehill te benoemen als starter voor volgend weekend, wanneer de Dolphins naar Londen trekken voor de eerste wedstrijd in het kader van de International Series tegen de Oakland Raiders.

Gisteren deed Tannehill een verrassende uitspraak over deze situatie, slechts enkele minuten nadat Philbin nog weigerde een naam naar voor te schuiven. “Ik neem de eerste snap zondag en zal de wedstrijd spelen”, aldus een zelfverzekerde Tannehill. Over de hele heisa wilde hij nog dit kwijt: “Het is geen leuk gevoel als je positie in twijfel wordt getrokken door je coach en het zorgt bovendien voor afleiding in onze kleedkamer.”

Had de coach anders moeten omgaan met deze situatie? “Hij heeft zijn redenen, maar eerlijk? Ja”, aldus Tannehill. “Maar je moet leren omgaan met dit soort situaties in het leven. Je moet je doorheen deze situaties vechten en een beter persoon en speler worden.” Zeker is alvast dat deze hele situatie gecreëerd werd door Philbin en dat ze waarschijnlijk onnodig was. Als de Dolphins het blijven moeilijk hebben de komende weken, zal deze warboel hem misschien wel worden aangerekend…

Morris Claiborne terug bij de Cowboys

Morris Claiborne, de cornerback van de Dallas Cowboys die het team dinsdag nog ontevreden verliet, is gisteren teruggekeerd. Dinsdag kreeg hij nog te horen dat hij naar de bank zou verhuizen door de terugkeer van Orlando Scandrick (hij keerde terug nadat zijn schorsing voor druggebruik werd herzien door het nieuwe beleid van de NFL) en dat zinde hem geenszins.

Coach Jason Garrett wist ondertussen al te vertellen dat Claiborne’s uitval geen gevolgen zal hebben voor komend weekend en dat hij gewoon mag spelen tegen de New Orleans Saints. “We hebben Mo gisteren ingelicht dat zijn rol zal veranderen en hij nam dat nieuws niet goed op”, aldus Garrett. “Hij verliet het gebouw en nam niet deel aan de meetings dinsdag. Hij kwam gisteren dan wel terug en ik heb met hem gesproken. We gaan hem straffen, al houden we de straf voor ons en we laten deze situatie achter ons.”

Voor de krant de Dallas Morning News verklaarde Claiborne zijn gedrag. “Ik vertrok vooral om de manier waarop het me gepresenteerd werd. Ik had het gevoel dat ik gewoon moest vertrekken, want ik wist niet hoe ik verder zou reageren. Iedereen heeft dat wel al eens meegemaakt.”

Blessure-updates

Cleveland Browns running back Ben Tate staat voor zijn terugkeer op het footballveld. Nadat hij een aantal weken out was met een verzwikte knie, wordt hij nu terug verwacht voor de volgende wedstrijd (pas in week vijf, want de Browns hebben een bye-week komend weekend). Dit zou slecht nieuws kunnen zijn voor jongelingen Isaiah Crowell en Terrance West, die het de afgelopen weken meer dan behoorlijk deden. Desondanks verwacht positiecoach Wilbert Montgomery dat Tate zijn plaats op het veld meteen weer zal innemen.

Tony Romo, quarterback bij de Dallas Cobwoys blijft op de sukkel met zijn rug en mistte gisteren opnieuw een training. Dit lijkt een routine te worden dit seizoen, al gaat zijn spel tijdens de wedstrijden wel weer meer de goede richting uit.

New York Jets wide receiver Eric Decker blijft dan weer sukkelen met zijn hamstrings. Hij bleef gisteren weg van het trainingsveld en beperkte zijn inspanningen tot wat fietsen. Coach Rex Ryan blijft intussen geloven dat Decker fit raak voor de wedstrijd van komend weekend. Overigens bleven ook Dee Milliner, Muhammad Wilkerson, Nick Mangold en David Nelson binnen gisteren bij de Jets.

Oakland Raiders wide receiver Rod Streater is dan weer zo’n vier à vijf weken out na een operatie aan de voet. Dit terwijl de Raiders wel weer beroep lijken te kunnen doen op running back Maurice Jones-Drew komend weekend.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen