NFL Update: Jadeveon Clowney traint weer mee

Door

Atlanta Falcons v Houston Texans

De Houston Texans zien één van hun belangrijkste verdedigers weer terugkeren op de training. Jadeveon Clowney kon gisteren eindelijk weer meetrainen. De voormalige first overall pick, die furore maakte bij South Carolina, maakte voorzichtig weer zijn eerste stappen.

“Het voelde best wel goed,” aldus de hoofdrolspeler na afloop van de training. “Ik was vooral heel blij om weer terug te zijn bij mijn teamgenoten. Ik was enorm enthousiast.” Waar Clowney vooral naar uitkijkt, is om weer op het veld te staan en de rol als pass rusher weer op zich kan nemen: “Ik word een beetje moe van het aanstoten tegen dummies die niks terug doen.” Toch is de ster nog niet fit genoeg om volledig aan trainingen deel te nemen. De Texans brengen hem rustig en daarom participeert hij alleen op bepaalde trainingsmomenten. Gaat het herstel in dit tempo door, dan is er geen reden te bedenken waarom Clowney in week 1 niet als rotatiespeler van de partij kan zijn.

Griffin III nog altijd overtuigd van eigen kwaliteiten

Zijn rookie seizoen was vooralsnog zijn beste seizoen op het hoogste niveau. Maar blessures maakte een einde aan de rijzende ster van Robert Griffin III. Desondanks zien de Washington Redskins het nog altijd in hem zitten en ook de hoofdrolspeler zelf twijfelt niet aan zijn kwaliteiten. In een interview met Alex Parker van WJLA liet de quarterback weten dat hij niet het gevoel heeft anderen te moeten overtuigen van zijn spel: “Ik heb niet het gevoel dat ik aan anderen iets moet laten zien of waarom ik beter dan die of die ben. Het gaat me er meer om dat ik aan spelen toe kom en mezelf de bevestiging kan geven dat ik de beste quarterback van dit team ben. Ik heb het gevoel dat ik de beste QB in de NFL ben en ik wil dat graag laten zien.”

Lees je deze woorden, dan zal bij de gemiddelde volger van de NFL een gevoel van zelfoverschatting heersen. Maar voor Griffin III ligt dat iets anders. Zijn drie jaren in de NFL hebben hem doen inzien dat professioneel football een business is. Dat er veel huichelaars zijn en mensen met een eigen agenda. Maar desondanks gaat het hem maar om één ding en dat is spelen. En het kind in hem dat zo ontzettend weg was van het spelletje is nog altijd niet verdwenen. In 2012 werd RG3 verkozen tot beste offensieve rookie van het seizoen.

En toentertijd zal menigeen ervan overtuigd zijn geraakt dat er een grote toekomst voor hem zou zijn weggelegd. Maar na drie seizoenen is de voorlopige conclusie dat hij een bust is. 

Eli Manning wil beste betaalde speler in de NFL worden

Tweevoudig Super Bowl winnaar Eli Manning zag zijn collega’s Ben Roethlisberger en (recent) Philip Rivers dikke contracten ondertekenen. En dat heeft hem tot nadenken gezet. Momenteel zijn de New York Giants en Manning in onderhandeling over een nieuw contract, maar het gat tussen vraag en aanbod is nog altijd significant. Toch hopen de Giants voor de start van het nieuwe seizoen de deal in orde te kunnen maken. Manning is erop uit de best betaalde quarterback in de league te worden, dus de Giants zullen met iets groots uit de bus moeten komen. Maar of ze daar ook bereid tot zijn, is maar de vraag. Manning is al lang geen top-vijf QB meer. En staat momenteel niet eens in de schaduw van Aaron Rodgers, op dit moment de man met het best betaalde contract met een loon van 22 miljoen dollar per seizoen.

Zijn agent, Tom Condon, ziet echter geen reden voor de Giants om zijn verzoeken niet in te wilgen. Cordon vindt dat Manning en de Giants goed bij elkaar passen.

Mochten de Giants en Manning niet tot een akkoord komen, dan heeft hij in 2016 in ieder geval recht op een salaris van 25 miljoen dollar, conform de exclusieve franchise tag.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen