NBA Update: Cavs bieden Smith minder geld, draken en tijgers

Door

Cleveland Cavaliers at New York Knicks

J.R. Smith zal met spijt terugkijken op zijn beslissing om zijn Player Option, die hem komend jaar 6,4 miljoen dollar zou opleveren, af te slaan. De shooting guard verwachtte als Free Agent een meerjarig contract voor meer geld te tekenen deze zomer, maar het bleef stil voor de heer Smith.

De Cleveland Cavaliers, die deze zomer vooral bezig zijn met het behouden van spelers, onderhandelen nog steeds over een contract met hun grootste prioriteit in de persoon van Tristan Thompson. Met de komst van Mo Williams is het aanblijven van Smith bovendien geen noodzaak voor de Cavs. De franchise heeft gisteren wel een contractvoorstel van één jaar gedaan voor een lager bedrag dan Smith aanvankelijk zou verdienen.

De flamboyante schutter had het vorig seizoen erg naar zijn zin in Cleveland en wil graag deel uit blijven maken van de titelkandidaat. De bluf van Smith is door de Cavs doorzien en het lijkt erop dat dat de voormalig New York Knicks-speler zijn verlies moet nemen. Volgend jaar, wanneer clubs meer ruimte hebben voor grote salarissen, mag Smith dan opnieuw zijn waarde uittesten op de transfermarkt.

Spelers naar China
Greg Oden en Dorell Wright zullen komend jaar in China te bewonderen zijn. Oden, de man die voor Kevin Durant werd gekozen in de Draft van 2007, heeft inmiddels meer blessures gehad dan de Beatles nummer één hits. De center is echter pas 27 jaar (!?!) en hoopt zijn loopbaan zo nieuw leven in te blazen. Oden gaat ruim een miljoen dollar verdienen als speler van de Jiangsu Dragons.

De naam van Dorell Wright is eigenlijk verrassender te noemen. De small forward is een goede schutter en een prima verdediger, die zeker nog wel waarde had kunnen zijn voor veel NBA-teams. De afgelopen twee jaar bij de Portland Trail Blazers waren niet om over naar huis te schrijven, maar met een leeftijd van 29 is de overstap naar China vroeg te noemen. Wright zal ook gaan spelen voor de Dragons, alleen dan voor de Chongqing Dragons. FYI: In China zijn er ook drie ploegen die Tigers heten.

Kort nieuws

* Jonas Valanciunas is dichtbij een vierjarig contract met zijn huidige ploeg Toronto Raptros. De center zou zo’n zestig miljoen dollar gaan verdienen. Afgelopen seizoen was de Litouwer goed voor 12,0 punten en 8,7 rebounds met een schotpercentage van 55,3 procent.

* DeMarcus Cousins en de Sacramento Kings zijn niet het meeste stabiele koppel in de NBA. Afgelopen nacht werd er een tweet geplaatst die de geruchten over een mogelijk vertrek van de sterspeler wederom aanwakkerde.

* Bill Simmons tweette zijn beste starting five voor deze eeuw. Hoe ziet jouw team eruit? Reageer hieronder!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen