NFL Update: “Ik had Sam niet gekozen”

Door

Indianapolis Colts v San Diego Chargers

Een opvallende uitspraak van ex-Colts coach Tony Dungy. Hij verklaarde gistermiddag in de Tampa Tribune dat hij als coach niet voor Michael Sam, de eerste openlijk homoseksuele speler, had gekozen.

“Ik had hem niet gekozen. Niet omdat ik wil dat hij niet aan spelen toekomt, maar omdat ik geen zin zou hebben in alle afleiding en andere zaken die dan gaan spelen.” Het is voor het eerst dat iemand publiekelijk zijn twijfels uit over de keuze van de Rams om Michael Sam te kiezen in de NFL Draft.

Wat de uitspraken van Dungy verrassender maakt is dat Dungy zelf als African-American in 1981 als één van de eerste zwarte coaches een kans kreeg in de NFL om als assistent te werk te gaan bij de Pittsburgh Steelers.

Net als toen zullen er barrières doorbroken moeten worden en in dat opzicht is het alleen maar goed dat niet alle 32 NFL-teams hetzelfde dachten als meneer Dungy, anders zou er nooit wat veranderen.

Cleveland neemt geen afscheid van Gordon

Het is geen geheim dat Josh Gordon een probleemkind is voor de Cleveland Browns. Er staat de wide receiver een schorsing van één seizoen te wachten en nog geen twee weken geleden werd hij alweer gearresteerd, ditmaal voor rijden onder invloed.

Toch denken de Browns er niet aan om zijn contract te verscheuren: “Dat zou heel slecht zijn, zowel voor hem als voor ons”, aldus Browns-coach Mike Pettine. Hij vervolgt: “We hebben hier met een speler te maken die mogelijk hulp nodig heeft. Iedereen binnen de organisatie is bereid hem te helpen als dat nodig is en wij proberen als organisatie altijd datgene te doen wat het beste is voor de speler.”

Verder gaf Pettine ook meer uitleg over de quarterback strijd in Cleveland tussen Brian Hoyer en Johnny Manziel: “Ik ga geen datum vastprikken voor mijn beslissing, maar jullie komen het te weten voor de derde voorbereidingswedstrijd.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen