NFL Update: Bush weg bij Lions, Ravens nemen afscheid van Jones

Door

Tampa Bay Buccaneers v Detroit Lions

Verschillende teams namen gisteren afscheid van veteranen om cap space vrij te maken voor de naderende free agency periode. Zo ook de Detroit Lions, die alle middelen nodig zullen hebben om defensive tackles Ndamukong Suh en Nick Fairley aan zich verbonden te houden.

Het eerste slachtoffer dat viel bij de Lions was running back Reggie Bush. De 29-jarige speler was in het seizoen 2013-2014 nog rushing leader bij de Lions met 1512 yards, maar stelde dit seizoen zwaar teleur. Bush kwam lager in de pikorde te staan, aangezien Joique Bell en Theo Riddick steeds meer van de werklast op zich namen. Daarnaast had Bush, die dit seizoen slechts tot 297 rushing yards kwam, ook nog eens te maken met een langdurige enkelblessure.

De Detroit Lions besparen met het laten gaan van Bush, die waarschijnlijk ook niet bereid was om een salarisverlaging te accepteren, een welkome 3,25 miljoen dollar. Bush is nu al de derde running back, naast DeAngelo Williams en Chris Johnson, die vanaf deze maand een nieuwe werkgever kan gaan zoeken.

Ravens nemen afscheid van Super Bowl held

Na bijna drie jaar, scheiden de paden van de Baltimore Ravens en receiver/returner Jacoby Jones. De 30-jarige speler speelde geen goed seizoen voor de Ravens, waardoor Baltimore besloot om de samenwerking met Jones stop te zetten. Vorig jaar tekende Jones op het laatste moment nog een vierjarig contract ter waarde van 12 miljoen dollar bij de Ravens.

Jones was één van de smaakmakers tijdens de title run van de Baltimore Ravens in 2012 en had een groot aandeel in de winst van de Super Bowl tegen de San francisco 49ers. Hij scoorde toen een 56-yard touchdown en liep een kickoff terug voor een touchdown.

Green Bay Packers laten A.J. Hawk gaan

Ook de Green Bay Packers zeiden vaarwel tegen een veteraan. Linebacker A.J. Hawk, die negen jaar uitkwam voor de ploeg uit Wisconsin, kan uitkijken naar een nieuwe ploeg. De voormalige first round pick uit 2006 verzamelde in zijn loopbaan bij de Packers 1118 tackles en is daarmee recordhouder bij de ploeg uit Green Bay.

Het afscheid van Hawk kwam voor de speler zelf niet als een verrassing. Vorige week was hij al op de hoogte gesteld, maar gisteren kwam het nieuws officieel naar buiten. De 31-jarige linebacker kreeg dit seizoen steeds minder speeltijd en moest deze maand ook onder het mes voor een enkeloperatie. Vanwege zijn herstel zou Hawk niet door een medische keuring heen zijn gekomen en besloten beide partijen afscheid van elkaar te nemen.

Hawk voelt echter geen enkele rancune tegenover de Packers. In zijn podcast zei hij:

“I have no bitterness, no animosity towards anyone there really, honestly. It would’ve been awesome to stay with the Packers for 15 years, I know that. I would’ve loved to be there forever, but that’s not the facts, and that’s tough to do. . . . Perfect scenario, you would stay there forever and you would retire there and everything goes well and you win 15 Super Bowls, but that usually doesn’t happen.”

Jacksonville Jaguars huren John Idzik als adviseur

Een opvallende ‘transfer’ in de wereld achter schermen van de NFL. De Jacksonville Jaguars huren John Idzik, de voormalig GM van de New York Jets, in als adviseur. Het team uit Jacksonville heeft de meeste cap space van de NFL en kan, als het rebuilding proces een vervolg moet krijgen, daar wel wat goede raad bij gebruiken.

Idzik zal zich echter niet bezig houden met evaluaties van spelers, maar betrokken zijn, als een penningmeester, bij het in de gaten houden van het budget. Of dat een goed idee is, dat moet blijken, want Idzik staat er vooral om bekend dat hij er een potje van maakte in New York. Zo slaagde hij er niet in om Darrelle Revis bij de Jets te houden en hield hij de hand op de knip bij het aantrekken van een broodnodige wide receiver. Het falen van Idzik leidde uiteindelijk tot zijn ontslag bij de Jets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen