NFL Update: Bills openen seizoen met ongedrafte rookie QB

Door

Buffalo Bills v Washington Redskins

De Buffalo Bills staan voor een unicum. Beoogde starters Kevin Kolb en E.J. Manuel staan met blessures aan de kant en dus zal naar alle waarschijnlijkheid Jeff Tuel in week 1 tegen de Patriots in de basis staan voor de Bills. Hiermee is hij de eerste ongedrafte rookie quarterback in de geschiedenis van NFL die in week 1 zal starten.

Vanwege de quarterback problemen brachten de Bills ook al de veteraan Matt Leinart binnen en was er een trade voor de jonge Thaddeus Lewis van de Detroit Lions. E.J. Manuel wordt echter vrij snel terug verwacht van zijn lichte knieblessure en de hoop is dat hij misschien al zelfs in week 1 kan terug komen en toch in de basis zal staan.

Voor Kevin Kolb ziet het vooruitzicht er minder goed uit. De 29-jarige quarterback leek de strijd om een basisplaats al te hebben verloren van rookie E.J. Manuel maar moet nu zelfs vrezen voor de rest van zijn carrière. Hij viel uit met een hersenschudding en volgens bronnen rondom de Bills is het dusdanig erg dat het weleens einde oefening kan zijn voor Kevin Kolb en zijn carrière in de NFL.

Pryor de starter in Oakland?

Er bestaat een grote kans dat ex-Packer Matt Flynn wederom zijn basisplaats kwijtraakt in het preseason. Terrelle Pryor zal in de laatste preseason wedstrijd in de basis beginnen. In de derde preseason wedstrijd viel Pryor in nadat Flynn twee intercepties had gegooid in slechts vier pogingen. Hij maakte bij zijn invalbeurt en goede indruk op de staf en het publiek en krijgt nu een kans om de basisplaats op te eisen.

Matt Flynn was, net als vorig jaar in Seattle, vanaf het begin de beoogde starter. Maar zijn wisselvallige spel, gecombineerd met twijfels over de kracht van zijn arm, hebben er tot geleidt dat de technische staf nu naar Pryor kijkt. Het zou voor Flynn de tweede keer zijn dat hem dit overkomt: vorig jaar kreeg hij een kans in Seattle maar toen het seizoen begon had rookie Russell Wilson zijn plek al overgenomen. Het lijkt er nu op dat deze geschiedenis zich wederom zou kunnen herhalen.

Edwards, Cribbs en Stallworth zijn enkele slachtoffers van ‘cut days’

NFL-teams moesten afgelopen weekend hun team verkleinen tot 75 man, dat betekende dat voor veel onbekende namen een einde is gekomen aan hun NFL droom, maar het betekent ook dat veel veteranen opeens zonder club zitten. Zo mocht Braylon Edwards, wide receiver, vertrekken bij de Jets. Ook Donte Stallworth en Josh Cribbs, twee andere receivers, zitten zonder club nadat respectievelijk Washington en Oakland afscheid namen van de twee spelers. In het geval van Cribbs ziet NFL.com’s Daniel Jeremiah hem niet snel een nieuwe kans krijgen:

Cribbs onderging vorig jaar een operatie aan zijn knie en is naar verluidt een aardig deel van zijn snelheid verloren die hem vroeger zo gevaarlijk maakte. Andere noemenswaardige namen die zonder team zitten zijn: Joe McKnight (RB, New York Jets), Aaron Curry (LB, New York Giants, en 4de pick in de draft van 2009), Kenny Phillips (S, Philadelphia Eagles), Visanthe Shiancoe (TE, Baltimore Ravens), Tom Zbikowski (S, Chicago Bears) en Lawrence Jackson (DE, Minnesota Vikings, 28ste pick in de draft van 2008).

2009 NFL Draft
Aaron Curry, hier op het podium tijdens de NFL Draft van 2009, heeft nooit zijn belofte waar kunnen maken en zit nu zonder team.

 

Ook leuk om te lezen