NFL Recaps: Panthers verslaan Vikings, barbaars duel Buffalo

Door

Wie dacht dat we in Nederland getroffen werden door slecht weer, kan snel relativeren bij het zien van de beelden uit Buffalo. De Bills en de Colts vochten een duel uit in barbaarse omstandigheden. Spelers en referees moesten af en toe vol in de sneeuw duiken om de wedstrijd op gang te houden. Uiteindelijk bleken de Bills over de beste sneeuwschuiver te beschikken: 13-7. De Panthers maakten de NFC nog spannender door te winnen van de Vikings.

SNOW BOWL EEN PROOI VOOR BILLS

Weer of geen weer de NFL gaat door. Ook als er decimeters sneeuw op het veld ligt. Het leverde prachtige beelden op vanuit Buffalo, maar ook een aparte wedstrijd. Passen en kicken was bijna onmogelijk waardoor alles over de grond moest gebeuren. Good old Frank Gore kwam voor de Indianapolis Colts tot liefst 130 yards. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in LeSean McCoy die de Buffalo Bills nog in play-off contention hield met 156 yards en 1 touchdown.

De Colts (3-10) verloren in Buffalo voor de tiende keer dit jaar. De Bills (7-6) vierden de zege op schitterende wijze.

Colts 7 @ 13 Bills OT

IJZERSTERKE NFC-TEAMS MAKEN CONFERENCE NOG SPANNENDER

Het was aanhaken of afhaken voor de Carolina Panthers in de strijd om de NFC-kroon. Na het verlies van vorige week tegen de Saints stond er nog een sterke tegenstander op het programma. Dit keer waren de Panthers (nu 9-4) echter wel te sterk voor de Minnesota Vikings (10-3). De Vikings moest vanaf het begin in de achtervolging nadat Darryl Worley een pass van Case Keenum onderschepte en Jonathan Stewart zo door mocht lopen richting endzone.

Het was sowieso de dag van Stewart die nog twee touchdowns toevoegde aan zijn totaal. Toch kwam Minnesota terug tot 24-24, onder meer door de ongrijpbare Adam Thielen. Cam Newton nam de wedstrijd daarna alsnog in handen, waarna de defensie van Carolina uitstekend stand hield in de laatste twee minuten.

Vikings 24 @ 31 Panthers

OVERIGE DUELS

De Kansas City Chiefs sloegen na een verliesreeks van vier duels de aanval van de Oakland Raiders af. Kareem Hunt had zijn vorm weer hervonden en dat was precies het verschil tussen de Raiders (6-7) en de Chiefs (7-6).
Raiders 15 @ 26 Chiefs

Browns be Browning. De Cleveland Browns (nu 0-13) gaven een 21-7 voorsprong weg in het laatste kwart. Om vervolgens in overtime ook nog een TD te incasseren via Davante Adams. Daardoor keert Aaron Rodgers volgende week (hopelijk) terug in een positie waarin de play-offs nog haalbaar zijn voor de Green Bay Packers (7-6).
Packers 27 @ 21 Browns OT

Ook de Detroit Lions (7-6) wonnen weer op een klassieke manier tegen de Tampa Bay Buccaneers (4-9). Uiteraard via een last minute field goal van Matt Prater.
Lions 24 @ 21 Buccaneers

Het had een wedstrijd moeten zijn tussen twee contenders in de NFC East. Het werd een afstraffing voor de New York Giants. De Dallas Cowboys (7-6) doen ook zonder Ezekiel Elliott nog mee. Met Eli Manning doen de Giants nog steeds niet mee.
Cowboys 30 @ 10 Giants

De San Francisco 49ers bevestigden nog eens dat de tegenstand uit de AFC te kloppen is voor NFC-teams. Zeker de gehavende Houston Texans, die geen antwoord hadden op Jimmy Garoppolo 334 yards, 1 TD, 1 INT) en de feilloze Robbie Gould (4/4 FG en 2/2 XP).
49ers 26 @ 16 Texans

Ook het minste team in NFC North was veel te sterk voor het één na slechtste team in de AFC North. De Cincinnati Bengals (5-8) maakten zich belachelijk tegen de Chicago Bears (4-9).
Bears 33 @ 7 Bengals

Cover Photo: Harry Scull Jr./Buffalo News

Ook leuk om te lezen