NFL Recaps: Chicago Bears ontmaskeren Rams, Cowboys in een zetel

Door

Na het verlies van de Patriots volgden er bij de late games nog een paar grote verrassingen. De Bears hielden de favoriete Rams van een touchdown en wonnen overtuigend, terwijl ook de Steelers en Broncos onverwacht onderuit gingen. In de NFC East grepen de Dallas Cowboys na overtime de macht.


BEARS DEFENSIE STOPT GOFF EN GURLEY


Niets leek offensive juggernaut LA Rams (120 punten in de laatste drie duels) te kunnen stoppen in de NFC tot een bezoek aan Chicago tijdens Sunday Night Football. De Bears defensie was as advertised en hield de Rams zelfs van een touchdown af. Zowel Todd Gurley (11 rushes voor slechts 28 yards) als Jared Goff (4 intercepties, 3 keer gesackt) beleefde een vervelende avond op Soldier Field. Dat gold ook voor Mitchell Trubisky (110 passing yards, 1 TD tegenover 3 intercepties) maar zijn running backs en uitmuntende defensie hielpen hem alsnog aan de overwinning. Zelfs de sterke Rams offensive line had geen antwoord op de continue druk van de Bears front seven geleid door Khalil Mack en Akeem Hicks. De bekroning voor het goede spel was een safety in het derde kwart op weg naar een 15-6 zege.


COWBOYS DICHT BIJ PLAY-OFF TICKET, EAGLES ZO GOED ALS UITGESCHAKELD


De Khalil Mack-trade kan worden bestempeld als trade van het jaar, maar ook Amari Cooper is goud waard voor de Dallas Cowboys. Hij besliste in overtime eigenhandig het cruciale duel met de aartsrivaal Philadelphia Eagles. De nederlaag was extra zuur voor de Eagles-front seven die het Dak Prescott heel lastig wisten te maken. Ezekiel Elliott (113 rushing yards en 79 receiving yards) en vooral Amari Cooper maakten alsnog het verschil. Cooper scoorde de laatste drie touchdowns voor de Cowboys, waaronder de winnende in overtime.


OVERIGE UITSLAGEN


Steelers @ Raiders 21 – 24 Steelers laten zich zonder James Connor (en Le’Veon Bell natuurlijk) opnieuw verrassen
Lions @ Cardinals 17 – 3 Cardinals bewijzen dat ze momenteel het slechtste team zijn in de NFC
Broncos @ 49ers 14-20 Winstreeks Broncos verrassend ten einde na monsterdag George Kittle
Bengals @ Chargers 21 – 26 Chargers hebben zonder Melvin Gordon opvallend veel moeite met ingestorte Bengals

Cover photo: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen