NFL Recaps – Patriots boeken vierde zege op rij

Gemakkelijk ging het niet, maar de Patriots wisten in eigen huis de San Diego Chargers van zich af te schudden. Hierdoor houdt de ploeg het beste record in de AFC. Toch kan het team van Bill Belichick niet te veel achterover leunen. De Buffalo Bills blijven de Patriots op de hielen zitten in de AFC East. Hier volgt een recap van vier van de vroege wedstrijden.

PATRIOTS STRAFFEN FOUTEN CHARGERS AF

De New England Patriots gaan als koploper van de AFC hun bye-week in. In het eigen Gillette Stadium profiteerde de ploeg van Tom Brady optimaal van de fouten van de Los Angeles Chargers. Het was dat de aanval van de Patriots slechts een touchdown wist te scoren, waardoor de Chargers nog uitzicht mochten houden op een zege, maar uiteindelijk trok New England met 21-13 aan het langste eind.

De bezoekers namen in het eerste kwart nog wel de leiding door een 87-yard run van Melvin Gordon, maar daarna waren de Patriots dominant. Een touchdown van Rob Gronkowski bracht de stand weer in evenwicht en niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong, na waarschijnlijk de domste play van het seizoen.

Travis Benjamin had problemen met de punt van de Patriots en besloot daarop maar terug zijn eigen endzone in te lopen. Gevolg: tackle, safety, twee punten Patriots. In het vervolg van de wedstrijd wist New England de endzone niet meer te vinden, maar schoot Stephen Gostkowski wel nog vier field goals tussen de palen (hij miste er ook nog twee).

Door een touchdown bleven de Chargers zo binnen een score, maar de hail mary in de slotseconden werd onderschept. Door de zege zijn de Patriots 6-2 en blijven ze aan kop aan de AFC, waarbij de Steelers en Chiefs dit weekend wel nog langszij kunnen komen. Voor de Chargers komt er een einde aan een serie van drie overwinningen en met 3-5 lijkt het seizoen voor Los Angeles wel over.

BILLS BLIJVEN IN SPOOR PATRIOTS

De Buffalo Bills blijven op koers om voor het eerst in zestien jaar weer de play-offs te halen. De verdediging wist de Oakland Raiders vier keer de bal afhandig te maken, waarna de aanval de rest deed op weg naar een 34-14 blowout.
In de eerste helft ging het duel nog gelijk op, maar vlak voor rust begonnen de Raiders te ontsporen.

Matt Milano kreeg de bal na een fumble van de Bills en kon in de slotminuut van de eerste helft een touchdown scoren. De thuisploeg nam een 14-7 voorsprong. In de tweede helft leden de Raiders nog eens twee keer balverlies in hun eerste twee drives en was het duel gespeeld.

Door de zege zijn de Bills nu 5-2 en staan ze een halve wedstrijd achter de Patriots in de AFC East. De Raiders leden al de vijfde nederlaag van het seizoen. De ploeg die aan het begin van het seizoen nog gezien werd als een kanshebber op de Super Bowl moet vrezen voor de play-offs. Oakland strijdt volgende week in Miami voor de laatste kans.

BROWNS VERLIEZEN OOK IN LONDEN

De lange reis naar Londen heeft de Cleveland Browns geen overwinning opgeleverd. De Minnesota Vikings waren op alle vlakken te sterk en wonnen het duel in het Twickenham Stadium met 33-16.

Door de nederlaag hebben de Browns nu voor het tweede jaar op rij de eerste acht wedstrijden van het seizoen verloren. Het is voor het eerst sinds de Cincinnati Bengals in 1993 en 1994 dat dit in de NFL is gebeurd. De vraag is of de Browns dit jaar nog wel een keer gaan winnen, want hun overige wedstrijden zijn allemaal op zondag.

De enige zege van de Browns vorig seizoen kwam op kerstavond, een zaterdag.

Tegen de Vikings hadden de Browns wel lange tijd zicht op een goed resultaat, want bij rust stond de ploeg nog met 13-12 voor. Voor het eerst dit seizoen ging Cleveland met een voorsprong de rust in. In de eerste tien minuten van de tweede helft scoorden beide ploegen een field goal. De Browns hadden dus nog steeds de leiding, maar daarna ging het (opnieuw) mis. Twee touchdowns en een field goal zorgden uiteindelijk voor een ruime voor de Vikings, die voor de vierde week op rij wisten te winnen en zo de koppositie in de NFC North wisten te verstevigen.

BENGALS ONTSNAPPEN TEGEN COLTS

De Cincinnati Bengals mogen op een wonder blijven hopen. Door een pick six van Carlos Dunlap in het vierde kwart ontsnapte de ploeg van Andy Dalton tegen de Indianapolis Colts met een 24-23 zege.

Door de zege hebben de Bengals nu drie overwinningen en staan ze twee wedstrijden achter divisieleider Pittsburgh. Cincy heeft dus nog een kleine kans op de play-offs. De Colts zijn 2-6.  Die twee zeges kwamen tegen San Francisco en Cleveland, de enige ploegen die nog winloos zijn. Gezien hun programma zullen de Colts niet veel kansen meer krijgen om een derde zege aan het totaal toe te voegen.

Top photo: Twitter