NFL Recap: Nipte winst voor Ravens, Packers verslaan Patriots

Screen Shot 2015-08-14 at 12.22.51

Nadat de Minnesota Vikings en de Pittsburgh Steelers afgelopen zondag het NFL preseason openden, stond vannacht de eerste serie van zes wedstrijden op het programma. Baltimore won nipt van New Orleans, de Lions hadden geen moeite met de Jets en de Packers versloegen de wankele Patriots.

New Orleans Saints- Baltimore Ravens 27-30

De Ravens maakten in dit duel de beste indruk, maar lieten de Saints in de tweede helft gemakkelijk terugkomen. Dankzij Joe Flacco en Matt Schaub stond Baltimore al in het eerste kwart op een 14-0 voorsprong. De Saints, waar Drew Brees niet in actie kwam, vocht zich terug en kwam twee minuten voor tijd nog op voorsprong dankzij een 3-yard run van rookie Marcus Murphy. De beslissing kwam uiteindelijk van third string quarterback Bryn Renner, die met nog een paar seconden op de klok met de bal de endzone van de Saints in liep.

Green Bay Packers – New England Patriots 22-11

De New England Patriots, waar Tom Brady bijna een kwart meespeelde, konden tegen de Green Bay Packers geen goede indruk achterlaten. Jimmy Garoppolo, de aangewezen vervanger van Brady voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen, oogde niet al te best. De sophomore quarterback completeerde twintig passes voor 159 yards, maar gooide ook een interception. De Packers liepen in de tweede helft dankzij touchdowns van Alonzo Harris en John Crockett uit naar 22-11.

Dallas Cowboys – San Diego Chargers 7-17 De wedstrijd tussen de Cowboys en de Chargers stond vooral in het teken van de terugkeer van Danny Woodhead. De running back van de Chargers stond voor het eerst sinds september 2014 weer op het veld en liet meteen van zich horen door de eerste touchdown te scoren. De Cowboys kwamen dankzij rookie Gus Johnson weer op gelijke hoogte, maar vlak voor rust zorgde Brandon Oliver voor een nieuwe voorsprong voor de Chargers. Nick Novak schopte in het vierde kwart de beslissende fieldgoal tussen de palen.

Miami Dolphins – Chicago Bears 10-27

Mede dankzij de verdediging en vier gedwongen turnovers (fumble recovery en drie interceptions), wonnen de Chicago Bears van de Miami Dolphins. De Fins waren eerder nog op voorsprong gekomen door een touchdown van Jarvis Landry, maar wisten niet onder de druk van de Bears uit te komen. Chicago bleef vooral dankzij fieldgoals van Ryan Gould in de wedstrijd. Touchdowns van running backs Ka’Deem carey en Senorise Perry bezorgden de Bears in de tweede helft de overwinning

Washington Redskins – Cleveland Browns 20-17

De ploeg uit Cleveland kwam in de eerste helft echter beter voor de dag, dankzij de nieuwe aanwinst Josh McCown, die in de basis startte en tijdens de eerste drive al een touchdown gooide naar Travis Benjamin. Een touchdown van de teruggekeerde Johnny Manziel bezorgde de Browns een 14-3 voorsprong, die ook weer uit handen werd gegeven. De Washington Redskins, waar Robert Griffin III (4-8, 36 yards) heel even meedeed, wisten onder leiding van Kirk Cousins alsnog te winnen van de Browns.

New York Jets – Detroit Lions 3-23

De Detroit Lions hadden weinig moeite met de New York Jets, die momenteel in een nieuwe crisis lijken te verkeren. Quarterback Matthew Stafford, wide receiver Golden Tate en rookie Ameer Abdullah oogden scherp en waren de lichtpuntjes voor de Lions. Door de afwezigheid van Geno Smith speelde veteraan Ryan Fitzpatrick het eerste kwart, maar zelfs onder zijn leiding kwamen de Jets niet verder dan een fieldgoal.