NFL Power Rankings – Play-offs editie

Door

Seattle Seahawks v Philadelphia Eagles
Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van de ranking van vorige week.
Deze week alleen de acht ploegen die nog in de race zijn voor de Vince Lombardi Trophy.

1. (2) Seattle Seahawks (12-4): Vorige week nog op nummer twee om in een bye week de koppositie te krijgen. Hun imposante spel van de laatste weken. Hun eenvoudige schema, het thuisvoordeel, het speelt allemaal mee. De favoriet voor de Super Bowl. Daarom dus nummer één!

2. (1) New England Patriots (12-4): De gedoodverfde favoriet om de AFC te vertegenwoordigen in Arizona. Met een Tom Brady op elite niveau moet dat lukken. Gronk die wederom van onschatbare waarde is gebleken. Zaterdag de Ravens overleven. Menig Patriots fan zal die ontmoeting met gepaste vrees tegemoet zien.

Detroit Lions v Green Bay Packers

3. (3) Green Bay Packers (12-4): De beste aanval in de NFL onder leiding van de beste QB in de NFL. Voor de cheeseheads kan het wel eens goed uitpakken dat ze tegen de Cowboys mogen aantreden.

4. (5) Denver Broncos (12-4): Op basis van het seizoen staan ze op de vierde plaats in de ranking al zal het me niet verwonderen als ze er tegen de Colt uitvliegen. Manning was de laatste weken niet goed. De D waar veel van werd verwacht liet ook steken vallen. Dat ze thuis spelen is een voordeel, zei het een kleine.

Wild Card Playoffs - Baltimore Ravens v Pittsburgh Steelers

5. (12) Baltimore Ravens (11-6): Wat speelde Joe Flacco goed tegen de Steelers. Als hij dat volhoudt en de D van de Ravens kan de O-line van de Patriots onder druk zetten, dan hebben ze een kans.

6. (4) Dallas Cowboys (13-4): Wat een No-Call was dat zeg! Als je een overduidelijke pass interference penalty terug gedraaid ziet worden en daarmee de overwinning in de schoot geworpen krijgt, ben je dan wel de terechte winnaar? Hoe het ook is, de Cowboys zijn door.

461025760

7. (9) Indianapolis Colts (12-5): Degelijk, methodisch werden de Bengals aan de kant gezet. Tegen de Broncos zal het lastiger worden.

8. (18) Carolina Panthers (8-8-1): Van de ene NFC West ploeg (Arizona) naar de volgende (Seattle). Met dien verstande dat ze nu uit spelen. Tegen de Seahawks en hun gevreesde twaalfde man. De aanval van de Panthers valt in het niet tegen de, op volle strekte opererende, D van de Seahawks. Kansloos dus.

Foto’s: Getty Images

 

5 Reacties
 1. Tim 8 jaar ago

  Ik ben toch wel een beetje verbaasd over de rankings en statements. Carolina is ongeveer de lastigste tegenstander voor Seattle (die hadden veel liever Detroit/Arizona zien komen). En Dallas is 8-0 on the road (met Seattle ertussen). Ik denk dat de Packers juist liever Carolina wilden zien. Maar goed, het zijn alle 4 wel geweldige matchups.

  • Mark Meijering 8 jaar ago

   Seattle is de laatste weken ongenaakbaar en Arizona was na het verlies van Ellington en alle QB’s geen schim meer. Daar hadden bijna alle ploegen van gewonnen. Ik denk dat het Seattle geen niet uitmaakt wie er tegenover ze staat. De ploeg blaakt van zelfvertrouwen.
   Wat betreft de Packers-Cowboys match up het zijn twee geweldig aanvallende ploegen. Nr 1 en 2 van de NFL. dat belooft spektakel. De Packers zijn thuis ongenaakbaar en versloegen daar de Pats. Ik moet de Cowboys daar nog zien winnen, ook al dede ze dat wel in Seattle. O ja, er is natuurlijk ook nog een incidentje met en penalty flag. Alles van de ‘Boys zal onder een vergrootglas gelegd worden en daar gaan Rodgers en Co ook gebruik van maken. Het is wel de mooiste match-up van de vier!

 2. Jeroen 8 jaar ago

  In denk inderdaad dat alle teams uit de wildcardwedstrijden zullen verdwijnen. Ik vrees nog wel een beetje de Baltimore Ravens. Maar de 4 clubs met een bye gaan waarschijnlijk naar de halve finales.

  • Daan 8 jaar ago

   Heb een beetje een slecht gevoel bij Manning en de Broncos. Aan de andere kant onderschat ik de de waarde van CJ Anderson voor de Broncos misschien, die goed was voor 7 TD in zijn laatste vier duels. Denk en hoop dat de top vier van deze rankings dit weekend zullen winnen.

   • Jeroen 8 jaar ago

    Ja bij de Broncos blijft toch een beetje het beeld van de laatste superbowl hangen. Heel seizoen behoorlijk goed gespeeld en dan in de belangrijke wedstrijden het laten afweten.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen